Despre mine

Doina Varga

Blogs Home » Life » Culinar » Arta culinara Doina

Arta culinara Doina

Retete inedite pentru toate gusturile. Gasiti aproape tot ce doriti pe blogul meu culinar, cu fotografii din toate fazele de preparare si multe filmulete.

Articole Blog

01. Clatite cu piept de pui, ciuperci si sos de smantana - Nov 27, 2017 10:52:20 AM
Nu am mai scris demult … Am fost invitati la un restaurant cu o ocazie speciala si ne-am simtit foarte bine. 🙂 Ne-au atras atentia clatitele cu pui, ciuperci si smantana, pe care le serveau pane. M-am gandit sa incerc si eu si au iesit mult mai bune. 🙂 Am preparat clatitele, ca deobicei, iar […]
02. Placinta cu mere pentru diabetici - Feb 4, 2015 9:48:39 AM
O noua reteta pentru diabetici, cu mere. Un mar pe zi tine doctorul la distanta. 🙂 Am folosit urmatoarele: 250 g faina 1 lingura gris 2 oua 1 praf de copt 1 lamaie 500 g mere 4 linguri Sugarel (indulcitor natural din Stevia rebaudiana) 100 ml ulei 100-150 ml lapte 2 lingurite scortisoara optional 2 […]
03. Salam de biscuiti pentru diabetici - Jan 24, 2015 10:33:04 AM
De cand ne-am procopsit si noi cu niste diabetici pe la casa omului, am inceput sa prepar retete, special pentru ei. Sotul meu m-a rugat sa ii prepar salam de biscuiti, pentru ca era preferatul lui si poftea de mult asa ceva. M-m gandit eu si m-am socotit cum sa il fac sa fie si […]
04. Piept de porc picant cu legume si verdeturi la cuptor - Jan 9, 2015 12:28:03 PM
O chintesenta de gusturi si arome, obtinuta dintr-o carne nu prea apreciata de multi, considerata ieftina, obisnuita, facuta de obicei felii subtiri la gratar. Multi o folosesc sarata si afumata. Dar din ea se poate prepara ceva mult mai bun. Merita sa incercati. Nu veti fi dezamagiti. Puteti sa alocati 2 ore din timpul dumneavoastra […]
05. Baba ghanoush romanesc - Jan 6, 2015 11:02:01 AM
Baba ghanoush este un fel de mâncare levantin de vinete fierte, amestecat cu ceapa, rosii, ulei de măsline și diverse condimente. Termenul in arabă înseamnă „papa răsfățat” sau „tata sfios” Aceasta este, de asemenea, o mancare indiana. Metoda de preparare arabă pentru vinete este să fie coapte sau fripte, astfel încât pulpa este moale. Acest […]
06. 2013 in review - Dec 31, 2013 8:29:17 AM
The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2013 annual report for this blog. Here’s an excerpt: The Louvre Museum has 8.5 million visitors per year. This blog was viewed about 270,000 times in 2013. If it were an exhibit at the Louvre Museum, it would take about 12 days for that many people to see […]
07. Bomboane de pom preparate acasa (proiectul „Retete de Craciun de la bloggeri”) - Dec 20, 2013 8:00:01 AM
A fost proiectul „ciulamaua”, apoi „mamaliga”, acum urmeaza cateva retete de Craciun propuse de mai multi bloggeri culinari. Aveti de unde alege, pentru ca sunt retete numai una si una. 🙂 Eu va propun sa va faceti singuri bomboanele pentru pomul de Craciun. Noi le spuneam saloane. Pe vremuri, stiti voi care, alea’ … nu […]
08. Placinta turnata cu mere, migdale si mandarine - Dec 16, 2013 9:33:07 AM
Ingrediente: 1.5 kg mere 1-2 mandarine 1.5 cani faina 2 cani zahar 150 ml margarina lichida Unirea 2 oua 1 lingura gris 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 50 g migdale fulgi (nuci, stafide) 1/2 lingurita scortisoara Ca masura, am folosit o cana de 200 ml. Daca tava este mai mare, folositi […]
09. Friptura inabusita de vitel cu portocale - Dec 11, 2013 11:19:21 AM
Ingrediente: 1 kg carne de vitel (manzat) 1 portocala 1 ardei gras rosu (ardei congelat sau macinat, la borcan) 250 ml suc de rosii 200 ml vin rosu 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar + patrunjel 4-5 catei de usturoi 1 ardei iute (peperoni) sare, piper, dafin, cimbru Portionati carnea in 7-8 felii […]
10. Placinta cu dovleac (de post) - Nov 29, 2013 10:08:45 AM
Am primit pentru testare margarina lichida Unirea. Mi-a placut foarte mult, am folosit-o chiar si la pate din carne de pui si oua fierte, crema de branza de vaci cu ceapa, dar este ideala pentru prajituri, placinte, creme. Margarina lichida Unirea are 80% grasime vegetala, este foarte buna si pentru prajituri de post, o poti […]