Despre mine

Mprotect CCTV

Profilul companiei MPROTECT CCTV este de importator si distribuitor de sisteme de supraveghere video.

Blogs Home » Profesional » Afaceri » Camere de supraveghere

Camere de supraveghere

Profilul companiei MPROTECT CCTV este de importator si distribuitor de sisteme de supraveghere video adresandu-se tuturor utilizatorilor prin solutii perfect costumizate nevoilor lor. Produsele oferite de noi sunt variate si de cea mai inalta calitate, in conformitate cu standardele europene din domeniu.

Articole Blog

01. Lentila varifocala sau lentila fixa - May 31, 2018 10:48:00 PM
Lentila varifocala sau lentila fixa

Atunci cand doresti un sistem de supraveghere trebuie sa stii ca fiecare camera are nevoie de o lentila.Majoritatea camerelor de supraveghere au senzorul de imagine CCD de, 1/2", 1/3 ", sau 1/4". Cu cat este mai mare senzorul de imagine,  cu atat este mai mare campul de vedere al camerei.Lungimea focala a obiectivului, care determina campul vizual si zoom-ul, este masurata cu milimetri. Cu cat numarul de mm este mai mic, cu atat este mai mare unghiul de vizualizare.
Lentila fixa ​​are o deschidere setata (unghi larg), care nu poate fi schimbata, 2.8mm, 3.6mm, 6mm, 12mm, etc. Daca optam pentru o camera cu lentila fixa, acesta nu va permite sa reglati distanta focala,unghiul de vizualizare si nivelul de zoom si poate fi utilizate pentru prezentari de ansamblu sau pentru detalii apropiate.Lentilele Varifocale vin cu diferite deschideri. Lentile de 2.8-12 mm, lentila de 3.5-8 mm, lentila de 6-60 mm si lentila de 5-100 mm.
In general, camera de supraveghere cu lentila fixa este mult mai ieftina decat o camera de supraveghere cu lentile varifocala.Recomandam camerele de supraveghere de tip varifocal, deoarece ofera instalatorilor cateva avantaje fata de o camera de supraveghere cu lentile fixa.Distanta focala si focalizarea trebuie stabilite manual la camera. Pentru o camera de supraveghere cu un obiectiv de 2.8mm pana la 12 mm,  puteti ajusta lungimea focalizăarii la orice numar intre 2.8mm si 12mm. Daca il setezi la 2.8mm, atunci vei obtine un unghi larg al zonei de înregistrare.
External links:02. Tehnologia Cloud sau conexiunea P2P - May 6, 2018 6:44:00 PM
           Tehnologia Cloud sau conexiunea P2P           Conexiunea P2P sau Cloud este o noua procedura pentru dispozitivele de supraveghere, pentru conectarea echipamentelor CCTV in afara retelei.
          Inainte de aparitia conexiunii P2P,  dispozitivele de supraveghere cat si routerul trebuiau configurate pentru deschiderea porturilor pentru a permite accesul din afara retelei.Prin tehnologia Cloud aveti posibilitatea de a accesa atat din reteaua interna (LAN) cat si prin internet, dispozitive precum DVR 4 canale, DVR hibrid, NVR, camere IP care suporta aceasta tehnologie fara a mai efectua setari suplimentare de port forward pe router.
Pentru accesarea dispozitivului, tehnologia cloud foloseste seria aparatului UID (unic ID). Aceasta serie este instalata in dispozitivele de supraveghere, nemaifiind necesare alte setari.
Conexiunea P2P inseamnă "Peer to Peer" Cloud.
Cand se deschide aplicatia pentru smartphone, aceasta trimite UID-ul catre serverul P2P care la randul lui cauta in lista UID-urilor locul in care se afla. Daca dispozitivul de supraveghere raspunde la PING atunci acesta se afiseaza online, iar daca nu raspunde la PING acestea sunt offline.

External links:


03. Interferente camere de supraveghere - Apr 30, 2018 10:48:00 AM

      Interferente camere de supraveghere video

Atunci cand se instaleaza un sistem de supraveghere video, unul din lucrurile pe care trebuie  sa la urmaresti, sunt interferentele video. Desi este o situatie relativ rara, din fericire, exista modalitati de combatere a interferentelor video.Interferentele distrug integritatea unui semnal care  traverseaza acea linie, deoarece  isi modifica unda electromagnetica ca urmare a capturii de energie din alta sursa.


Iata principalele motive cand pot aparea interferente video.

     Exista momente cand camerele de supraveghere video se instaleaza  pe o parte a unei cladiri metalice. Aceasta cladire metalica se comporta ca un conductor mare, ceea ce poate duce la interferente video.  Pentru a rezolva problemele de interferente, trebuie pus un material izolator intre camera de supraveghere si profilul metalic.     O alta sursa care poate produce interferente, apare atunci cand cablul video este tras pe langa un traseu de cabluri electrice. Este indicat ca sa pastram o distanta considerabila intre cablul nostru si cablurile electrice de putere.    Pot aparea probleme de interferenta atunci cand conectorii BNC nu sunt facuti corect pe cablul coaxial. Conectarile si lipiturile proaste produc pierderi, chiar una perfecta produce un 0.5 db pierdere! Cu cat atenuarile sunt mai mici cu atat cablul este mai bun.Cel mai adesea, atenuarea este influentata de lugimea mediului de transmisie si de frecventa semnalului.    Interferente din cauza UPS-ului. Utilizarea unui UPS pentru alimentarea sistemului de supraveghere este o idee buna daca aveti un buget pentru aceasta. UPS-ul protejeaza sistemul de supraveghere in cazul unor oscilatii de tensiune si bineinteles in cazul unor avarii de tensiune, echipamentul va ramane up. Unele surse de alimentare UPS  ieftine pot induce interferente afectand calitatea imaginilor direct prin sursa de alimentare.External links:04. Inregistrator Video HVR cu 32 canale AHD si 16 canale audio - Aug 8, 2017 7:00:00 PM

       In cazul in care in prezent aveti un sistem de supraveghere video analogic functional sidoriti sa faceti upgrade sau sa adaugati cateva camere de supraveghere IP, pastrand ambele sisteme: analogic si IP, puteti sa faceti acest lucru cu Inregistratorul Video Hibrid (HVR) model: AHD-32CH1080N4A la pretul de 1580 lei (TVA inclus)
       Ambele sisteme video: analogic standard si camerele video de IP / de retea, conectate pe Inregistratorul video Hibrid , pot fi vizualizate si inregistrate pe acelasi hard disk. 
Inregistratorul Video Hibrid (HVR) model: AHD-32CH1080N4A se poate configura in trei moduri: sistem analogic AHD    -   32 canale cu rezolutie 1080P si 16 canale audio. sistem IP        -   32 canale cu rezolutie 1080P sistem analogic si IP   -  24 canale  analogice 1080N (AHD) + 8 canale 1080P (IP) //16 canale  analogice 1080N (AHD) + 16canale 1080P (IP) // 8 canale  analogice 1080N (AHD) + 24 canale 1080P (IP)

 
External links:

 
05. Camera de supraveghere: lentila fixa sau lentila varifocala ? - Jul 19, 2017 11:54:00 AM

Camera de supraveghere: lentila fixa sau lentila varifocala ?
          Camerele de supraveghere video pot avea doua tipuri de lentile: fixe si varifocale. Dimensiunea lentilei unei camere de supraveghere video determina campul de vedere si nivelul de zoom pe care poate sa-l ofere. Lentilele variaza de la 2.8mm pana la 100mm. Cu cat lentila este mai mare cu atat campul de vedere o sa fie mai ingust si marit.
 
Lentila Fixa
 Un obiectiv fix nu permite sa reglati distanta focala, unghiul de vedere, si nivelul de zoom. Aproape toate camerele cu lentile fixe au un unghi larg.
Un obiectiv 3.6mm este conceput pentru a oferi un camp de vedere de aproximativ 72 grad .
 
Lentila varifocala.
Daca aveti nevoie de ajustare precisa a unghiului si domeniului de vedere pentru aplicatia dumneavoastra, un aparat de fotografiat cu lentila varifocal este recomandat astfel incat sa
  puteti ajusta obiectivul la vizualizarea exacta de care aveti nevoie. O camera varifocala cu lentila de 2.8m-12mm, va permite sa reglati manual atat unghiul de vizualizare si nivelul de zoom intre limitele sale superioare si inferioare.
External links:
https://en.wikipedia.org/wiki/Varifocal_lens 
https://en.wikipedia.org/wiki/Angle_of_view 
http://www.ambarella.com/     
06. De ce sa folosim Video Balun in sistemele de supraveghere video - Jun 6, 2017 2:21:00 PM
Balunul este prescurtarea de la "Balance-Unbalance".
        In sistemele de supraveghere video acesta este un element de legatura dintre un cablu coaxial si un cablu UTP.          Balun este un dispozitiv electric pasiv care transforma un semnal unbalanced, semnalul care trece printr-un cablul coaxial (Unbalanced - 75 ohm BNC coax), intr-un semnal balanced - 120 ohm RJ48c TP.
       
        Video balunul pasiv are inscriptionata pe regleta de prindere a conductorilor, polaritatea (+/-). Aceasta polaritate trebuie respectata deoarece atfel apar distorsionari, desincronizari ale semnalului video.           Video Balunul poate transmite semnal video sau audio fara interferente  prin cablu UTP cat5, cat6, la distante de pana la 600 metri/alb-negru si 350 m/color iar pentru distante mai mari se foloseste Video Balun activ. 


           
           Se pot transmite in total 4 semnale video sau semnale diferite ca: video, audio, power (pentru alimentarea camerelor de supraveghere), RS232 si RS485 (interfate de comunicare si control pentru camerele speed Dome).            Cel mai mare avantaj este costul scazut, posibilitatea de a face conexiuni mult mai lungi, rezistenta la interferente, cablul UTP are perechile torsadate in scopul anularii interferentei electromagnetice, ceea ce nu este posibil la un cablu coaxial. 
External links:
https://en.wikipedia.org/wiki/Balun
https://ro.wikipedia.org/wiki/Cablu_torsadat
http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm


07. Alimentarea camerelor IP prin POE - May 5, 2017 8:51:00 PM
Power over Ethernet (PoE) este o tehnologie care integreaza alimentarea intr-o infrastructura standard LAN si permite camerei sa primeasca atat date cat si alimentare printr-un singur cablu Ethernet. Acest lucru face ca instalarea sa fie mai usoara si mai ieftina plus ca sistemul poate funcționa chiar si atunci cand exista o pana de curent. Tehnologia PoE este reglementata de standardelele numite IEEE 802.3af si IEEE 802.3at si este proiectata intr-un mod care sa nu afecteze functionarea retelei de comunicatii.   Standardul 802.3af (2003)  permite o negociere a consumului de energie intre unitatea PoE si dispozitivele conectate. Acest lucru inseamna ca un port poate rezerva suficient putere pentru un dispozitiv (camera de supraveghere). Standardul 802.3af ofera o putere maxima de pana la 15,4W pe port (minimum 44 V DC si 350 mA), facandu-l potrivit pentru camere de supraveghere IP.   Standardul 802.3at (2009)  cunoscut sub numele de PoE+ sau PoE plus, ofera o putere de 25,4W si 600mA pe port. Standardul 802.3at interzice conectarea unui dispozitiv  alimentat la toate cele patru perechi a cablului UTP categoria 5.Utilizarea Power over Ethernet

PoE lucreaza peste reteaua de cablare standard (CAT 5) pentru a furniza energie direct de la porturile de date la care sunt conectate dispozitivele de retea. Astazi, majoritatea producatorilor ofera switch-uri de retea cu PoE.

 Adaugarea POE la un sistem de supraveghere este simpla, exista doua metode:            Conectarea camerei IP prin injector POE. Este o solutie atunci cand nu sunt nevoie de mai multe porturi POE. O putem utilizata atunci cand se doreste alimentarea unei camere IP prin POE. 
          Conectare camerei IP prin switch PoE. Pur si simplu conectati alte dispozitive de retea la switch, iar portul switch-ului va detecta daca  acestea sunt POE-compatibile si  permite in mod automat alimentarea lor.
  


  De ce sa folosiți POE?

Power over Ethernet aduce multe avantaje:   Reducerea timpului si a cheltuielilor deoarece nu mai este necesar un alt cablu de alimentare, alimentarea facandu-se direct prin cablu UTP.   Protectia echipamentului de retea la suprasarcina si instalarea incorecta.


External links:

Standard IEEE 802.3 ETHERNET WORKING GROUP
Standard IEEE 802.3af DTE Power via MDI
Standard IEEE 802.3at DTE Power Enhancements
Standard IEEE
08. Camera supraveghere cu microfon extern sau incorporat - Mar 21, 2017 8:58:00 AM

      Supravegherea audio este un subiect complex, cu o multime de confuzii si cu foarte multe necunoscute cum ar fi:
    Ce fel de microfon ar trebui sa folosesc?    Cum configurez sistemul meu pentru a avea cea mai buna calitate audio posibila?  
        Microfoanele pot fi folosite la orice tip de camera de supraveghere video si pot fi externe sau incorporate in camera de supraveghere. Microfonul extern este mai performant, se poate monta langa camera sau oriunde altundeva in incapere iar conexiunea mufelor se face la iesirea audio a camerei de supraveghere respectiv la un canal audio al DVR-ului/ NVR-ului. Microfonul extern este folosit de obicei ca un add-on pentru camerele de supraveghere, care nu au audio incorporat. Microfonul este omnidirectional de mici dimensiuni are o foarte buna sensibilitate, raza de actiune fiind de 6-10m, sunetul captat este clar, de foarte buna calitate.

 Microfoanele sunt o solutie fiabila de supraveghere audio care permite operatorilor de sisteme de supraveghere pentru a vedea si auzi tot pe o anumita distanta de locul in care camerele de supraveghere video sunt instalate.
       Intr-un sistem de supraveghere analogic conectarea unui microfon extern este destul de simpla, indiferent daca microfonului se monteaza langa camera de supraveghere sau oriunde altundeva in incapere,  si poate fi conectat la un canal audio al DVR-ului sau orice alt dispozitiv audio.     Numarul de intrari audio va arata cate canale audio suporta DVR-ul. Ca exemplu, un DVR cu 8 canale video si 4 canale audio va putea fi configurat sa inregistreze si sunet pentru canalele 1, 2, 3, 4, simultan cu imagine.

 Cum sa conectam un microfon la un sistem de supraveghere video?

Pentru conectarea microfonului la o intrare audio a DVR-ului folosim un cablu video/audio/alimentare avand conectori DC + BNC + RCA. Pe acest cablu conectam  camera de supraveghere pe conectorul BNC (video), microfonul extern pe conectorul RCA (audio) iar pe partea de alimentare conectam un cablu DC Splitter cu 2 cai, pentru alimentarea camerei de supraveghere si a microfonului extern. (Fig. 1)Fig 1
 Conectarea unui microfon extern la un sistem pe IP (NVR) este destul de simpla, camera IP face codificarea pentru audio, astfel incat microfonul se conecteaza direct la camera IP iar pentru conectarea la NVR se foloseste cablul UTP. Microfonul se monteaza langa camera IP sau la aprox. 10m. (Fig. 2)
 


Fig 2External links: 
 ITU
 Conventional analogue television systems
 SDTV standards
 HDTV standards
 UHDTV-IF-4K TV
 UHDTV-IF-4K TV (1)
09. PoE, Power over ethernet pasiv, injector - splitter, pentru conectarea camerelor IP - Jun 28, 2016 7:43:00 PM

Power over ethernet, PoE pasiv  injector/splitter, (Cod produs HW-IPC03)


           Kit-ul PoE pasiv injector/splitter este conceput pentru a permite alimentarea si transferul de date ale unui dispozitiv (Ex: camera de supraveghere IP), printr-un singur cablu Ethernet pe o distanta de pana la 100m. Acest kit este destinat retelelor 10/100 Mbps.
      Kitul PoE pasiv injector/splitter contine doua dispozitive: PoE injector si PoE splitter
PoE injector injecteaza tensiune si date intr-un singur cablu Ethernet. Este format dintr-un conector RJ45 mama la un capat, un conector RJ45 tata si un conector de alimentare mama (5.5x2.1mm). PoE splitter este plasat la capatul receptor, separa tensiunea de alimentare, de traficul de date pe doua cabluri diferite pentru a fi utilizate de catre dispozitivul Ethernet conectat. Este format dintr-un conector RJ45 mama la un capat, un conector RJ45 tata si un conector de alimentare tata (5.5x2.1mm) la celalalt capat.

      Kitul PoE pasiv injector/splitter este folosit pentru o gama larga de produse de retea, cum ar fi punctele de acces, routere, camere IP, modem-uri, switch-uri, calculatoare sau alte dispozitive de retea. 
   
De ce sa folosiți kitul PoE spliter/injecttor ?
   Reducerea timpului si a cheltuielilor deoarece nu mai este necesar un alt cablu de alimentare, alimentarea facandu-se direct prin cablu UTP. 
 
Power over ethernet, PoE splitter, input 44-57VDC / output 12VDC,  (Cod produs HW-IPC5712)  
        PoE splitter, input 44-57VDC / output 12VDC se monteaza la capatul receptor si separa traficul de date de tensiunea de alimentare (care vin prin intermediul cablului UTP) pe doua cabluri diferite. Acest kit este destinat retelelor 10/100 Mbps.Este compatibil cu standardul IEEE802.3af.Despica puterea 48VDC prin cablu Ethernet RJ45 in iesire 12VDC. Furnizeaza o tensiune de 12VDC la 1A (15,4Watts) si poate fi utilizat la transmiterea alimentarii pe o distanta de pana la 100 metri  PoE splitter pinouts:   
        Data pins :1 & 2 / 3 & 6
        Power pins : 4 & 5 +  / 7 & 8 -

        Power over Ethernet (PoE) este o tehnologie pentru retelele LAN si permite unui dispozitiv din retea (EX: camera de supraveghere IP) sa primeasca atat date cat si alimentare printr-un singur cablu UTP.       Acest lucru face ca instalarea sa fie mai usoara si mai ieftina. Nu mai este nevoie de alte cabluri pentru a transporta curentul la dispozitivele din retea.     Tehnologia PoE este reglementata de standardelele numite IEE 802.3af si IEE 802.3at si este proiectata intr-un mod care sa nu afecteze functionarea retelei de comunicatii. 

 External links:
10. Camere IP Dome cu PoE si AUDIO, suporta conectare microfon extern - Jun 7, 2016 8:13:00 PM


Camera IP Dome este configurata cu un  :

conector RJ45 POE, pentru trasferul de date si alimentarea camerei IP pe un singur cablu UTP CAT5/6.conector RCA, pentru conectarea microfonului CCTV extern.conector DC, care scoate 12Vcc si 1A, din care se poate alimenta orice tip de microfon CCTV extern. Astfel nu necesita un alt cablu  pentru alimentarea microfonului.
          

Power over Ethernet: PoE- PoE lucreaza peste reteaua de cablare standard (CAT 5) pentru a furniza energie direct de la porturile de date la care sunt conectate dispozitivele de retea.
Standard: ONVIF- standardizarea comunicarii intre dispozitivele video de retea (camere IP, NVR-uri), indiferent de producator.- asigura interoperabilitatea intre echipamentele de supraveghere IP, indiferent de producator, folosing un protocol comun pentru schimbul de informatii intre dispozitive video de retea.
Lentila 3MP varifocala: 2.8 - 12 mm- o camera varifocala cu lentila de 2.8m-12mm, va permite sa reglati manual atat unghiul de vizualizare cat si nivelul de zoom intre limitele sale superioare si inferioare.
Microfon CCTV: Extern/Incorporat- microfoanele pot fi folosite la orice tip de camera de supraveghere video si pot fi externe sau incorporate in camera de supraveghere. Microfonul extern este mai performant, se poate monta langa camera sau oriunde altundeva in incapere iar conexiunea mufelor se face la iesirea audio a camerei de supraveghere respectiv la un canal audio al DVR-ului/ NVR-ului.


External links:


11. Beneficiile unui sistem de supraveghere video instalat in scoli. - Mar 28, 2016 10:12:00 PM

Beneficiile unui sistem de supraveghere video instalat in scoli.
        Cele mai multe sisteme de supraveghere video utilizeaza camerele IP, care pot fi instalate de catre utilizator si reconfigurate in functie de nevoile in schimbare.
        De asemenea camerele pot fi vizionate remote, prin softul CMS pus la dispozitie de furnizor, prin internet explorer sau telefon , ceea ce face mai usoara monitorizarea camerelor din scoli in orice moment.


Camerele de supraveghere IP, ofera:

o siguranta suplimentara in jurul scolii. descurajeaza de asemenea comportamentul inadecvat. reduce amenintarile de violenta si de vandalism. control si monitorizare la numarul de vizitatori. pentru a proteja obiectele de valoare, cum ar fi calculatooare, echipamente de sonorizare, carti, etc.

Lucruri care se iau in considerare inainte de a instala un sistem de supraveghere in scoli.

       Puteți profita de numeroasele beneficii ale tehnologiei IP prin alegerea unei sistem de supraveghere IP, care este echipat cu caracteristici dorite de dvs., impreuna cu un NVR care accepta aceste caracteristici.
       Cele mai multe camere bazate pe IP ofera functii avansate, cum ar fi tehnologia WDR careia camerele de supraveghere video ofera imagini clare, cu foarte multe detalii, atat cand lumina este puternica, cat si in zona intunecata, astfel obtinand tot timpul imagini de o calitate exceptionala, camerele Ip ofera si mai multe optiuni de compresie video, de detectare a miscarii, de reducere a zgomotului 3D digital (3D-DNR), intrari si iesiri de alarma si de analiza video.
       O camera IP cu rezolutia potrivita pentru aplicația dvs. este esentiala, are nevoie de rezolutie sunt unice pentru fiecare locatie si aplicatie de securitate. Pentru a captura nivelul de detaliere necesar pentru punerea în aplicare , putem alege o camera de 2.0 megapixeli.
       In cazul în care aveti nevoie pentru a captura un nivel ridicat de detaliu pentru identificarea fetei sau recunoasterea numarului de inmatriculare, veti dori o camera de rezoluție mai mare (cum ar fi o camera de 5.0 megapixeli), care poate acoperi suprafețe mai mari pentru a realiza acest lucru.

       Multe camere IP de securitate sunt echipate cu Power over Ethernet (PoE) care folosesc cablurile Ethernet pentru a transporta atat datele cat si powerul. Acest lucru reduce costurile de cablare si simplifica instalarea. In cazul in care camera de supraveghere IP nu are PoE, va trebui să utilizati un cablu de alimentare separat, pentru a putea alimenta camera.      Sistemele de securitate IP sunt conforme cu ONVIF (Open Network Video Interface Forum). ONVIF defineste un protocol comun pentru schimbul de informatii intre diferitele dispozitive video de retea de la diferiti producatori, pentru a permite o mai mare interoperabilitate in sistemele video de retea multi-furnizor. Acest lucru va ofera o mai mare compatibilitate cu mai multe dispozitive bazate pe IP.
       Este important sa se estimeze in avans cat de mult spatiu de stocare pe hard disk va avea nevoie, pe baza cerintelor aplicației de securitate.


Alegerea camerelor IP echipate cu caracteristici avansate va permite sa extinda capacitatile sistemului dvs. prin intermediul camerelor dumneavoastra.

External links:


12. Avantajele camerelor de supraveghere video - Mar 28, 2016 1:15:00 PM
      Un sistem de supraveghere video este intotdeauna de bun augur atunci cand poti sa-ti protejezi locuinta sau afacerea, deoarece iti asigura o siguranta suplimentara. Ai avantajul ca imaginile video surprinse de camerele de supraveghere sunt stocate pe un DVR ( Digital video recorder). Este echipamentul la care se conecteaza toate camerele video dintr-un sistem de supraveghere video, care asigura inregistrarea imaginilor pe hard disk-uri, reda imaginile in timp real pe unul sau mai multe monitoare (in functie de tipul DVR-ului) si poate monitoriza anumite tipuri de evenimente. DVR poate sa aibe 4, 8, 16, 24, 32 de intrari video si pot fi vizionate oricand.       Un sistem de supraveghere video bine configurat si instalat poate asigura protectie afacerii si caminului dumneavoastra, iar la nevoie, imaginile respective pot deveni probe importante pentru organele de ancheta        In cazul in care aveti nevoie pentru a supraveghea o zona cu suprafata intinsa, fara a utiliza o multime de camere, puteti opta pentru un sistem cu camere de supraveghere video PTZ (Pan Tilt Zoom). Ele sunt de neegalat deoarece sunt prevazute cu un brat reglabil care permite montarea camerelor in orice pozitie iar atunci cand sunt utilizate pentru a monitoriza o zona mai mare, functia de zoom va permite operatorului sa se concentreze pe o anumita zona, iar lentila obiectivului isi poate modifica pozitia pe doua directii de miscare, in plan vertical si in plan orizontal si au capacitatea de a se roti atat la 360 cat si la 180 de grade, viteza de rotatie este suficient de mare astfel incat sa nu pierdeti nici un detaliu. Prezenta unui sistem de camera de securitate este suficient pentru a descuraja un potential infractor si de a va oferi posibilitatea de a va simti in siguranta. Iar daca va place sa detineti puterea si controlul asupra tuturor ce va apartine, procesul tehnologic va permite sa monitorizati sistemul de supraveghere video, in timpul real, din orice colt al lumii, sau sa revedeti inregistrarile pe perioadele anterioare.

External links:

13. Criteriile de care trebuie sa tinem cont cand alegem o camera video de supraveghere. - Sep 20, 2015 9:48:00 AM

            Sistemele de supraveghere video utilizeaza mai multe tipuri de camera si sunt clasificate in functie de nevoiele de securitate. 1  Camere de supraveghere fixe sau camere speed Dome PTZ (pan tilt zoom)       Camerele de supraveghere fixe raman in pozitia in care sunt instalate si pot fi utilizate incepand de la monitorizarea casei, a afacerii sau a autoturismului pana la a monitoriza diferite locatii comerciale sau rezidentiale ori pentru a tine sub control comportamentul angajatilor, pe cel al clientilor, etc.        In cazul in care aveti nevoie pentru a supraveghea o zona cu suprafata intinsa, fara a utiliza o multime de camere, puteti opta pentru un sistem cu camere de supraveghere video PTZ (Pan Tilt Zoom).  Camerele de supraveghere PTZ pot fi mutate stanga dreapta, in sus si in jos, iar functia de zoom vor permite operatorului sa se concentreze pe o anumita zona prin intermediul unui calculator, DVR sau PTZ joystick.2  Rezolutie TVL sau rezolutie magapixel       Liniile TV se regasesc numai la camerele de supraveghere analog si reprezinta cea mai importanta masuratoare, de luat in vedere atunci cand vine vorba de alegerea unui siste