Despre mine

Lady Morphine

I'm an '88 produced machine fueled with coffee.

Blogs Home » Life » Moda » Recycle Bin

Recycle Bin

Recycle Bin the place where Lady Morphine throws her trash

Articole Blog

01. Quick thought - Jun 3, 2017 3:20:00 PM
Nu ştiu alţii cum sunt, dar mie mi se pare atât de sinistru să spui „să-ţi trăiască“ la naşterea unui copil. 

În spatele acestor cuvinte, aparent banale, parcă se ascunde un „da, mişto, ai un copil, sper să ţină, să nu te trezeşti că moare...“ Fuck!!! Adică se întâmplă ceva nasol dacă pur şi simplu îi spui „să fie sănătos“, „să te bucuri de el“ or whatever, dar nu „să-ţi trăiască“?!
Am căutat să aflu de unde vine sintagma, dacă e un fel de formulă „magică“ ce a emanat din folclorul românesc or some shit. Nu am găsit nimic. Dar totuşi, formula mă duce cu gândul la vremurile de acum sute de ani, când medicina nu era nici pe departe avansată, femeile năşteau acasă, cu moaşe etc, iar şansele ca acel copil să nu supravieţuiască erau, într-adevăr, semnificativ mai mici şi avea sens să-i urezi omului... „să-i trăiască“. Dar acum, în 2017, de ce? De ce să foloseşti formula asta arhaică şi sinistră sau sinistru de arhaică?
De fapt, dacă iau în calcul controversa asta actuală privind vaccinarea nou-născuţilor şi faptul că există înspăimântător de mulţi părinţi care nu vor să-şi vaccineze copiii de teama nu ştiu cărui mit urban, da, aveţi dreptate să le uraţi „să le trăiască“...
02. Mă uit la „Bravo, ai stil“ - Oct 6, 2016 9:55:00 AM
Mi se pare că a trecut o veşnicie de când nu am mai postat nimic aici. E din cauză că viaţa mea a redevenit haotică în ultima vreme. So disappointing, so frustrating... but I need to get over it. 

Între timp, la Kanal D, a început „Bravo, ai stil“, un aşa-zis reality-show după un format importat din Turcia unde o gaşcă de fete joacă dress-up.

Din juriul competiţiei fac parte Iulia Albu (meh!), Maurice Munteanu (să zicem...) şi..., pentru că nu ai asocia stilul nici într-un milion de ani cu altcineva..., Raluca Bădulescuuuuu! Da, serios, regina enimălprintului, cu vocea dogită de tutun şi băutură te învaţă cum să fii stilată, fetitz! Când am început să mă uit la emisiune prima dată mi-am spus: „Păi da, Raluca Bădulescu, pentru că Dumnezeu le-a dat-o americanilor pe Donatella Versace“.

Au trecut şase săptămâni cred de când mă uit la emisiune. Îmi place. Am trecut şi peste toate prejudecăţile pe care le aveam în legătură cu juraţii ori concurentele. Deşi, în a şasea săptămână, după şase eliminări, nu înţeleg de ce Andreea, sau cum îmi place mie s-o numesc „Smărăndiţa Popii din Zărneşti“ este încă în competiţie???!!!


Să ne înţelegem. Formatul încurajează stilul; care nu e dat nici de dimensiunea contului din bancă, nici de etichetele de pe haine etc. Stilul înseamnă bun gust adaptat oricărui buget, decenţă, demnitate şi mai presus de orice atitudine. Buuun. Aici vine partea cea mai amuzantă. Eu sunt o persoană care ţine foarte mult la maniere (aşa am fost crescută - thank my mom for that) şi mi se pare că o doamnă stilată are în primul rând maniere! La Bravo, ai stil toate sunt nişte păpuşele, îmbrăcate care mai de care mai elegant, mai extravagant, mai funky, mai de la Kaya (Andreea!!!) însă când deschid gura toate confundă atitudinea cu mahalagismul.

Toate se vor nişte doamne asumate, însă tot ce par să-şi asume e ridicatul poalelor în cap oricând, oriunde şi ori de câte ori ar fi nevoie.

Am uitat să menţionez faptul că premiul competiţiei constă într-o sumă de bani şi o carieră (hai să zicem un post) de prezentatoare în Kanal D. Eu, ca absolventă de jurnalism şi cu ceva experienţă în televiziune, ştiu cam cum ar trebui să fie profilul unei femei care apare pe sticlă. În acest context, mă tem că tot ce pot câştiga fetele astea în viaţa lor este un concurs care să se numească „Bravo, ai haine“.

Mai departe. Emisiunea e prezentată de Ilinca Vandici. Regina gafelor gramaticale, if you ask me. Şi mă amuză teribil s-o văd cum le corectează uneori cu un aer de superioritate pe concurentele care din cauza debitului crescut se exprimă uşor agramat. Ea!!!! Ilinca „Dragele mele“ Vandici! Ea, care nu ar putea face un acord de gen nici dacă viaţa ei ar depinde asta - „Concurenta a cărui stil“!!! Dar las-o că are dicţie şi corp lucrat la sală. E sigură pe ea şi simţul umorului nu are oricum nicio legătură cu a fi o persoană matură. Ce? Urmăriţi-o şi voi.

Să mai zic şi de bine? Păi, după şase săptămâni de competiţie, cred că mi-ar plăcea să rămân blocată în lift cu Maurice Munteanu şi să disecăm profilul psihologic al Olguţei din La Medeleni.

În altă ordine de idei... rolul avocatului diavolului în emisiune e asumat de Răzvan Ciobanu. Răzvan Ciobanu e gay. Such a waste, mai ales de când a slăbit un miliard de kile şi şi-a mărit buzele.


Cam atât. Şi cum ar spune Maurice pe blogul lui... Tschuss! 

03. Am fost la NYX, mi-a plăcut şi cred că o să vă placă şi vouă - Jun 2, 2016 5:54:00 PMCred că se observă deja că de la o vreme am parcă mai mult timp liber şi parcă şi preocupările mi s-au schimbat. De altfel, după ce au văzut la mine pe blog postare după postare despre cosmetice şi chestii girly, unii m-au sunat să verifice dacă-s bine, dacă nu cumva mi-a fost spart contul cu care intru pe blog şi dacă nu cumva postează altcineva în locul meu.  

Ei bine, terminaţi cu frecatul la ochi, fiindcă eu sunt tot eu, Cristina, your unfriendly friend, doar că acum am într-adevăr mai mult timp să vă povestesc şi despre „cosmeticele pasiunea mea”. Căci de machiat cu toţii (cei care mă ştiţi personal) aţi observat c-o fac zi de zi. Şi doar nu bănuiţi că mă vopsesc pe faţă cu esenţe din ierburi... Nope! No way! Sunt doar o fată obişnuită: văd magazin de cosmetice, intru-n el şi ferească Dumnezeu să ies de acolo cu mâna goală. 
După cum ştiţi deja (căci se făcu mult tam-tam) NYX Cosmetics România a ales să deschidă primul magazin fizic din ţara noastră la Constanţa, în aripa nouă a City Park Mall. Am ratat inaugurarea numero uno, la a doua nici nu m-am gândit să mă duc să mă calc în picioare ca la tigăi şi bormaşini pentru un portfard cu 3 (trei, în p... mea) produse, dar iată că am ajuns astăzi la al treilea eveniment monden organizat de NYX la Constanţa. 

 

Se zvonea că o să fie pe bază de presă (wink), dar în schimb a fost tot un vloggers/bloggers party şi a fost chiar frumos. NYX Cosmetics România a încărcat într-un autocar câte vloggeriţe de beauty a putut şi le-a adus la mare să socializeze şi să se joace frumos cu bloggeriţele de beauty din Constanţa. 
După reproşurile pe care le-a primit pentru organizarea haotică a evenimentului din weekend, când fanele NYX din Constanţa s-au călcat în picioare pentru portfardurile mai sus amintite, party-ul de azi a fost unul foarte reuşit şi nu cred că a fost vreun invitat care să nu se fi simţit bine şi mai ales băgat în seamă. 

Umblă vorba că la NYX găsiţi unii dintre cei mai iscusiţi make-up artişti din Constanţa. Ei bine, eu m-am lăsat pe mâna Aurei Tănasă care „m-a făcut frumoasă” şi mi-a plăcut aşa de tare, că nu-mi mai venea să plec de acolo! Cinci ore mai târziu, mă uit în oglindă şi fiecare produs aplicat e încă la locul lui, iar look-ul arată impecabil. Am pe buze un lip cream din colecţia soft matte şi deşi în ultimele cinci ore am băut, am mâncat, am vorbit... e tot acolo şi nu dă semne că vrea să plece undeva până nu pun eu demachiantul pe el! De fardurile de pleople nici nu mai zic... I’m so in love! O mică obiecţie aş avea în privinţa fondului de ten. A fost pentru prima oară în viaţa mea când am simţit că fondul de ten îmi strânge pielea... asta as in bad things. 

În rest ce să vă mai povestesc? Cupcakes were great, drinks were fine, bloggeriţele constănţene sunt mult mai unite şi sociabile decât vloggeriţele vedete – Csf? Ncsf... asta e, în viaţă nu le poţi avea chiar pe toate. Alina Ceuşan e la fel de frumoasă cum o ştiţi (love eyes), Laura Muşuroaea nu are tenul perfect (such a shock!), Sânziana Negru e aşa drăguţă că nici nu zici că-i reală (#BarbieGirl) şi cam atât m-a interesat pe mine. 


Şi dacă nu daţi doi bani pe cine s-a perindat pe la evenimentul NYX, ci vă interesează doar brandul în sine, pot să vă spun că dacă încă n-aţi trecut prin magazin nu ştiu ce mai aşteptaţi! Orice vă trece prin minte că vă trebuie în trusa de machiaj veţi găsi la NYX, în City Park Mall. Şi dacă produsele nu vă sar în ochi din prima, fetele de acolo sunt extrem de drăguţe şi vă vor ajuta cu siguranţă să găsiţi exact ce vă trebuie. Ce mi-a atras mie atenţie însă a fost faptul că preţurile sunt foarte accesibile, chiar dacă nu faceţi parte din categoria oamenilor care se plimbă la mall pentru că-i dau banii afară din casă. Sfatul meu e să daţi o fugă până în magazin, să testaţi produsele (căci merită din plin), îndrăgostiţi-vă de ele...da, da, ştiu exact ce spun, iar apoi uimiţi-vă şi voi de raportul calitate-preţ! Eu voi fi aici să vă întâmpin cu tradiţionalul „Told you so!” 


04. Things to do on a rainy day - May 28, 2016 1:51:00 PM

Where I come from it doesn’t always rain, but when it does, it pours! In fact, I love rainy weather. From the rainy leaden sky to the summery thunderstorm I love it all! I love walking out in the heavy rain with no umbrella ella ella e e e e! I love the smell of the grass recently kissed by the drain drops… It all gives me such a powerful feeling of inner peace and a state of joy. I don’t really care about the silver linings because “I’m only happy when it rains… I’m only happy when it’s complicated…” I am actually. But since annoying stuff like pneumonia are stopping me from wandering the street while the rain is pouring, I made a list of fun things to do indoor while waiting for the sun to come out again. 
***
Read a book
I bet you all saw that one coming. Well, yeah, I like to lit my lavender scented candle by the bed and just get cozy with a good read while I listen to the thunderstorm outside. I usually have my eternal cup of dark coffee with me also and it helps me get in a relaxing mood. Have a hot bubbly bathWell, yes… in fact, rainy weather is usually cold weather so why not get a warm or even hot bath for a full relaxation. It’s also one of my favorite things to do while it’s raining outside. I like to just sit in my bath tub, listen to music and enjoy the warmth. You can also bring your book with you or your tablet if you’re sure you won’t drop them into the water. Well, it happens.Start a DIY projectOh my God! I love DIY and getting all crafty with all sorts of things. I love spray painting things, I love sewing stuff, gluing all kinds of materials to build something… I just love getting all creative and I suffer when I can’t find the time to work any DIY project or I don’t find the materials I need. Lately, while it rains outside I like to stay indoor and craft yoga silk bracelets. It’s like my new obsession.  Exercise Mmmmyeah… that doesn’t sound like fun so much, but I become fond of it. I spend a lot of time sitting around a desk in front of a computer and I get this urge for running a few miles, jumping a fence, climbing a tree, or just do a little stretching… It gets boring when you have to spend a day in because of the bad weather and if you don’t want to get sleepy or anything,  I recommend you exercise for 20 to 30 minutes at least. I guarantee it will be worth it, ‘cause I’ve tried it!

Bake a cakeI just sent you to exercise earlier and now I’m corrupting you to fill up with something sweet. Don’t worry, you are worth it! Google some new cake recipe that is easy to do with just 5 or 6 ingredients that you already have in your kitchen and get busy! Have a movie marathon
I bet many of you will fancy this one best of all. I personally love getting cozy in my bed, with my blanket and my laptop and watch my favorite all time movies or some new ones or I like to catch up with the latest episodes of my favorite series since I don’t always find the time to watch them during week day…or nights. It might be just my guilty pleasure, but I like to keep my popcorn bowl or my chips bag close by when I’m watching movies.
Pamper yourself When outside is raining I think it’s an excellent idea to bring out your face masks and body scrubs and have “the beauty session” you know you deserve. Sure, have your own spa day in the comfort of your home. It will make you forget all about the bad weather outside and when the sun comes out it won’t be the only thing shining bright out there if you know what I mean!

05. 10 motive să mănânci mai multe căpşuni - May 25, 2016 5:19:00 PM

De când eram copil, abia aşteptam să văd primăvară, în grădină, primele căpşuni. Mi-aduc aminte şi acum ce bucurie imensă mă cuprindea când o vedeam, dimineaţa, pe bunica mea cum vine şi-mi aduce un bol plin cu căpşuni cu zahăr. De atunci cred căpşunile au rămas fructele mele preferate. Bineînţeles că habar nu aveam eu ce beneficii pentru sănătate ascund de fapt căpşunile. Lăsând gustul la o parte, mai jos aveţi o listă de 10 motive pentru care ar trebui să aveţi deja în faţă un bol cu căpşuni în timp ce citiţi acest text!   1. Căpşunile cresc imunitatea
Căpşunile reprezintă o sursă excelentă de vitamina C, asta vă va spune cu mâna pe inimă orice nutriţionist. Cantitatea de căpşuni pe care o poţi cuprinde într-o mână îţi asigură necesarul zilnic de vitamina C. Mai mult, pe lângă vitamina C, aceste fructe văratice sunt foarte bogate în antioxidanţi, substanţe despre care ştim deja ajută la îmbunătăţirea imunităţii. 

2. Te ajută să-ţi menţii greutatea
Suntem înnebunite după metode miraculoase de slăbit, dar în acelaşi timp ne plac la nebunie dulciurile. Adaugă şi nişte căpşuni în dieta ta zilnică şi îmbină utilul cu plăcutul! Pigmentul roşu al căpşunii conţine antocianină, substanţă care stimulează arderea grăsimilor. Practic, cu acest aport în organism, poţi mânca normal, dar nu te vei mai îngrăşa la fel de mult. Tare sau ce? 


3. Sunt bune pentru sănătatea ochilor
Proprietăţile antioxidante ale căpşunilor sunt utile pentru prevenirea cataractei. Ochii noştri au nevoie de vitamina C pentru a se putea proteja de expunerea la radicalii liberi proveniţi din radiaţiile ultraviolete. De altfel, vitamina C joacă un rol important şi în întărirea corneei şi a retinei.  Un lucru esenţial de spus ar fi acela că medicii recomandă să luăm vitaminele din fructe şi legume, mai de grabă decât din suplimente alimentare.


4. Căpşunile pot preveni apariţia cancerului
La 20 de ani nu prea te gândeşti că te-ai putea îmbolnăvi de cancer. Cu toate acestea, este important să ne îngrijim de propria sănătate cât mai din timp. Revin la beneficiile vitaminei C din căpşuni, care ajută semnificativ la îmbunătăţirea metabolismului şi care contribuie la prevenirea cancerului. Căpşunile mai conţin şi acid elagic, o substanţă despre care s-a dovenit medical că funcţionează ca un scut împotriva cancerului, prin faptul că suprimă dezvoltarea celulelor canceroase. În căpşuni mai găsim şi alţi antioxidanţi cum ar fi luteina. Aceşti antioxidanţi neutralizează toate potenţialele efecte negative pe care radicalii liberi le pot avea pentru sănătate. 

5. Întârzie apariţia ridurilor
Sunt sigură că v-au sclipit un pic ochii la acest punct, din moment ce toate ne-am dori să avem tenul neted şi ferm pentru cât mai mult timp. Şi iată că se poate, dacă mâncăm căpşuni! Puterea vitaminelor din aceste fructe contribuie la producţia de colagen, substanţa responsabilă de elasticitatea pielii. Cu timpul, nivelul de colagen din organism scade, însă consumul de alimente bogate în vitamina C face să avem o piele cu aspect tânăr pentru o perioadă mai îndelungată. Totuşi, nu numai vitamina C este responsabilă de stimularea secreţiei de colagen. De asemenea acidul elagic ne menţine pielea fermă pentru perioade mai lungi şi ţine astfel ridurile la distanţă.

6. Combat colesterolul
Statistici din foarte multe ţări arată că bolile de inimă au devenit o cauză principală a mortalităţii, iar vârsta la care apar aceste afecţiuni scade tot mai mult. Din fericire, mama natură are grijă de noi şi ne-a dat alimente precum căpşunile, bogate în substanţe care ţin în frâu colesterolul din sânge.

7. Căpşunile reduc inflamaţiile articulare
Antioxidanţii şi fitochimicalele care se găsesc în căpşuni contribuie şi la reducerea inflamaţiilor articulare, lucru care, în timp, previne afecţiuni precum artrita sau chiar bolile cardiovasculare. Iar toate astea cu o „doză” regulată de numai 16 căpşuni pe săptămână. Eu zic că merită. 


8. Reglează tensiunea arterială
Deja pare că scriu pentru mamele noastre sau pentru bunici, însă cum mai am doi ani până împlinesc 30 de ani (!!!) am început să mă preocup mai intens de sănătate. De obicei am tensiunea mai mică decât ar fi normal şi asta pentru că nici nu mă prea hidratez cum trebuie. Căpşunile conţin potasiu, un alt nutrient pentru sănătatea inimii. Doza de potasiu igerată dintr-o porţie de 5-10 căpşuni contribuie la reglarea tensiunii arteriale şi intervine aspra efectelor negative pe care le-ar putea avea sodiul în organism. Cu alte cuvinte, căpşunile îşi cam merită titlul de fructe prietenoase inimii! Cu amuzant sună!

9. Aport de fibre
Avem nevoie de fibre pentru o digestie sănătoasă, iar căpşunile conţin în jur de 2 grame per fruct. În lipsa fibrelor ne putem confrunta cu constipaţia sau chiar inflamarea intestinelor şi adio abdomen plat... Consumul de fibre contribuie şi la prevenirea diabetului de tip 2, o afecţiune foarte comună, dar care vine la pachet cu multe neplăceri pe care nu stau să le enumăra aici. Practic, ce fac fibrele? Ele încetinesc absorbţia de zaharuri în sânge. 

10. Utile şi-n timpul sarcinii
Babies are so cute, but healthy babies are even cuter! Acidul folic este recomandat femeilor însărcinate, dar şi femeilor care încearcă să rămâne însărcinate. Şi dacă nu aveţi chef să vă îndopaţi cu suplimente nutritive...aveţi la îndemână căpşunile! Ta-da! Acidul folic este necesar mai ales în primele luni de sarcină pentru că ajută la dezvoltarea creierului bebeluşului, la dezvoltarea craniului, dar şi a coloanei vertebrale. De asemenea, medicii au descoperit că acidul folic din căpşuni poate preveni anumite afecţiuni concenitale.


Ei, bine? V-am convins cât de bune sunt căpşunile pentru organismul nostru? Pentru că am tot vorbit despre acizii din aceste fructe, nu voi încheia textul fără un mic sfat. Ar fi ideal să nu mâncaţi fructe seara, ci să le păstraţi pentru micul dejun sau pentru gustările din timpul zilei, fiindcă fructele de obicei provoacă aciditate la stomac şi, evident, stări de disconfort. 
06. Lacurile de unghii Rimmel London 60 seconds dry! - May 21, 2016 2:26:00 PM


M-am obişnuit să scriu despre produse cosmetice ieftine sau cel puţin accesibile oricui. Astăzi a venit rândul lacurilor de unghii de la Rimmel London cu uscare rapidă în 60 de secunde. Sunt sigură că cele mai multe dintre voi le folosiţi deja şi mi-e greu să cred că există fete care să nu le fi încercat o dată măcar. 
Ştiu şi că multe fete preferă manichiura făcută la salon cu ojă semipermanentă, unghii cu gel şi alte minuni şi pot înţelege perfect avantajele acestor tehnici. Eu însă prefer metoda tradiţională, iar cel mai mare avantaj cred că-l reprezintă costurile. Un lac de unghii de la Rimmel costă în jur de 8-9 lei, însă există şi magazine în care le găsiţi la promoţii cu 5 lei. Aşadar, cu 50 sau 60 de lei cât aş da pe manichiura făcută la salon pot să-mi cumpăr 5, 6 sau chiar mai multe oje obişnuite şi pot să-mi schimb culorile de pe unghii când şi cum am eu chef. 

Cel mai mult la ojele de la Rimmel îmi place faptul că rezistă perfect pe unghii până la cinci zile, iar eu spăl  vase în fiecare zi, mai perii covoare, tastez (!!!), mut flori în ghivece etc. ... 

Al doilea lucru care mă încântă cred că îl reprezintă paleta de culori. Gama cuprinde zeci dacă nu chiar sute de nuanţe potrivite oricărui anotimp, oricărui tip de eveniment, de ce nu? Sau oricărui gust. Pentru vară, eu prefer nuanţele fie pastelate, fie neon care arată super în combinaţie cu o piele bronzată. 
În momentul ăsta, eu am în jur de 30 de sticluţe de ojă de la Rimmel, cele mai multe sunt din colecţia 60 seconds dry Super Shine. Pe locul doi cred că sunt cele din colecţia Rimmel 60 seconds Rita Ora; acestea mi se par cele mai potrivite pentru vară. Au culori vii, puternice, unele sidefate şi chiar fosforescente am observat. I’m totally loving theeeem!!! 
Nuanţa mea preferată ever şi pe care o folosesc indiferent de anotimp, eveniment whatever este 558 Go Wild-er-ness din colecţia Rita Ora, însă mă mulţumesc uneori şi cu 621 Mary Mary quite contrary.


Treaba cu uscarea într-un minut chiar funcţionează, dar, desigur, doar atunci când aţi aplicat un singur strat. În funcţie de nuanţa pe care o alegeţi, s-ar putea să nici nu mai fie nevoie pentru unele să aplicaţi şi al doilea strat pentru a obţine nuanţa cât mai fidelă. Dacă totuşi aveţi nevoie şi de aplicarea celui de-al doilea strat şi nu aveţi la dispoziţie timp să aşteptaţi să se usuce sau aţi rămas fără spray-ul de uscare rapidă, am un truc eficient şi ieftin J pentru voi: 
Trick: După ce aţi aplicat cele două straturi de ojă pe unghii, lăsaţi câteva secunde să se aşeze, apoi băgaţi degetele într-un bol cu apă cu gheaţă. Merge şi sub jetul de apă rece de la robinet, însă aveţi grijă ca jetul să nu cadă puternic pe unghii, pentru că este posibil să vă strice oja... fizică elementară cred. Ideea e că apa rece ca gheaţă face oja să se întărească rapid pe unghii. Aaaaand you’re good to go!Cu plăcere! 

Dacă îmi spune cineva că nu ştie despe lacurile astea de unghii de la Rimmel London… nu ştiu ce fac. Nu cred că există vreo fată care să nu le fi încercat. De aia vă aştept părerile în comentarii. Voi cum vă înţelegeţi cu ojele astea? 
Mi-ar plăcea să aflu şi ce tip de manichiură preferaţi voi? Cea făcută acasă sau cele realizate la salon?
07. 3 secrete feminine - Apr 29, 2016 2:41:00 PM


Circulă prin blogosferă un tag #3secretefeminine. Mi-a plăcut ideea şi am decis să-l preiau şi eu. N-oi fi eu tocmai acest beauty guru, dar sunt femeie şi am şi eu micile mele secrete de întreţinere corporală. Sunteţi gata? Putem începe?   # 1 - Scrubul cu zaţ de cafea
Cafeaua este un miracol al naturii inside out dacă ar fi să mă întrebaţi pe mine. Beau foarte multă cafea în fiecare zi şi profit de cantităţile de zaţ care îmi rămân să aplic diferite tratamente pentru faţă şi corp. Folosesc, aşadar, pentru ten masca de zaţ de cafea. Pentru 5-10 minute arăţi ca Omul negru, dar după aceea cine are o piele fină, catifelată, perfect exfoliată şi elastică? Da...Mai folosesc zaţul de cafea şi ca exfoliant înainte de epilare, dar şi ca un fel de scrub, combinat cu gel de duş sau cremă de corp pentru a obţine o piele mai fină după epilare, dar şi ca tratament anticelulitic. Şi pentru că am spus cuvântul magic „anticelulitic” pot să vă spun că zaţul de cafea acţionează încet, dar sigur pentru combaterea aspectului de coajă de portocală. 
#2 – Balsamul de păr folosit pe corp
Recunosc, nu am avut răbdarea sau curiozitatea de a afla ce ingrediente magice conţine balsamul de păr, dar mie mi se pare o invenţie genială, fără de care nu prea pot să stau. Îl folosesc desigur pentru păr, ca să-l descurce mai bine, ca să previn electrizarea bla bla bla. Ce am descoperit însă este faptul că balsamul de păr ajută foarte mult dacă ai coşuri pe umeri sau piept. Şi ştiţi că se poate întâmpla vara de la căldură, iar iarna de la surplusul de haine să vă treziţi cu mici coşuri pe umeri, pe spate sau pe piept. Eu, când mi se întâmplă asta, aplic la duş un strat de balsam de păr peste zona afectată, clătesc şi imediat după ce am ieşit din duş deja observ cu erupţia respectivă începe să dispară. Totuşi, dacă aveţi o problemă de tip acneic, nu aş recomanda metoda asta, ci vizita la dermatolog. 
Balsamul de păr poate fi folosit şi ca emolient atunci când vă epilaţi folosind lama de bărbierit sau ca un fel de after shave pentru calmarea pielii după epilare la duş.  Îţi lasă pielea catifelată şi previne roşeaţa sau iritarea care pot apărea pe piele.
#3 Fondul de ten ca bază pentru ruj
Nu ştiu în ce măsură ăsta mai este un secret, dar eu întotdeauna aplic fond de ten pe buze înainte de a-mi aplica rujul sau creionul de buze. Acest „truc” ajută la obţinerea unei culori cât mai fidele pe buze, dar şi la o rezistenţă mult mai bună a rujului sau creionului pe buze. De exemplu, aplic rujul cu fond de ten pe buze dimineaţa, iar până seara nu am nevoie de niciun retuş, chiar dacă peste zi vorbesc mult, mănânc, beau etc. Voi ce secrete tipic feminine aveţi?
Mai multe secrete de beauty sub tagul #3secretefeminine găsiţi şi la: 
Adela de la News on Beauty Ana Maria de la Beauty Barometer Alexandra de la Make-up Swan Petronela de la My Butterfly
08. Nivea Men Sensitive After Shave Balm - Cel mai bun primer? (Review) - Apr 27, 2016 2:15:00 PM


That awkward moment when you use more aftershave than your boyfriend or your dad... Dap, şi eu folosesc Nivea Men Sensitive After shave Balm pe post de primer şi ÎL ADOR! Prima dată şi eu l-am văzut la Nikkie Tutorials şi parcă nu-mi venea să cred ce-şi pune pe faţă! Am pus video pe pauză, i-am dat rewind... Da! Şi-a pus pe faţă aftershave pentru bărbaţi şi zice că-i primer. 
Nu m-a lăsat sufletul să nu încerc şi m-am dus dus în baie, unde exista produsul şi, în cel mai mare secret, cu degetele tremurânde, mi l-am aplicat pe faţă. A fost o senzaţie ciudată la început, mai ales din cauza mirosului specific produselor pentru bărbaţi. Mi-am aplicat apoi fondul de ten Max Factor Lasting Performance and I was good to go! 

Recunosc, nu obişnuiam să folosesc primer până acum vreun an. Eu, de regulă, îmi aplic crema de zi - un produs indispensabil pentru mine – şi apoi, normal, fondul de ten sau BB cream-ul. Am mai folosit HD Makeup Primer de la Bella Pierre şi pe cât de scump e, pe atât de prost mi s-a părut, însă despre acest produs cred că voi detalia într-o postare viitoare. 
Revenind la Nivea Men Sensitive After shave Balm. Am citit review-ul negativ făcut de Adela pe blogul ei şi aş ţine să precizez şi eu câte ceva. Eu am un ten gras, destul de sensibil, nu pot să-mi aplic orice tip de cremă pe faţă pentru că dacă nu-mi prieşte îmi apar imediat coşuri sau pete roşii de care cu greu scap. Cu Nivea Men Sensitive Aftershave Balm pe post de primer nu am experimentat niciun efect secundar nedorit, deşi, recunosc, era mare mea temere. 
Eu am porii deschişi, mai ales în porţiunea aceea dintre nas şi pomeţi şi cele care aveţi acelaşi tip de ten ştiţi cât de inestetic arată zona respectivă când aplici un fond de ten nepotrivit sau ai pur şi simplu tenul dezhidratat. Balsamul Nivea pe post de primer mi-a lăsat tenul mai matifiat şi mai hidratat sau cel puţin mai elastic decât crema mea de zi şi oricum, am observat un finish mult mai bun decât în cazul primerului profesional. Nu mi-a micşorat porii, însă tenul având per ansamblu un aspect mat şi hidratat, faptul că am porii deschişi nu a mai ieşit aşa tare în evidenţă. 
Mie mi-a plăcut şi aderenţa pe care i-o dă fondului de ten, care rămâne fixat perfect timp de 10 – 12 ore cât se mai întâmplă să stau eu cu tencuiala pe faţă într-o zi normală. Uneori, seara, mi-e milă să mă demachiez, aşa de mult îmi place aspectul natural pe care îl are tenul meu când folosesc primerul ăsta. 
Cu toată sinceritatea, eu recomand acest produs cu toată convingerea, mai ales că l-am încercat cu succes pe pielea mea şi îl folosesc în fiecare zi, fără să-mi fi uscat tenul sau fără să fi făcut coşuri de la el. 
Avantaje:-          Este ieftin. Un flacon de 100ml costă în jur de 25 de lei, însă în supermarketuri se găseşte şi varianta travel size, la 30ml, care costă în jur de 8-9 lei. Şi nici nu vă trebuie unul full size, pentru că cel mic este destul de spornic şi ajunge o perioadă îndelungată. -          Nu conţine alcool. Un mare plus cred, mai ales că ştiu ce face alcoolul aplicat pe faţă şi nu e drăguţ deloc. -          Matifiază tenul şi îi dă un aspect hidratat, elastic. -          Este răcoros şi calmant pentru piele. E totuşi un aftershave şi se comportă ca atare, însă pentru că nu conţine alcool, să nu vă aşteptaţi să înţepe sau să dea senzaţia aia de furnicături pe piele. L-am folosit şi după epilarea facială cu ceară şi s-a comportat excelent! -          Funcţionează la fel ca un primer normal. -          Nu este testat pe animale. -          Ideal pentru ten sensibil. Da, îndrăznesc să spun asta, pentru că bărbieritul este practic o agresiune a pielii, iar dacă este eficient în calmarea pielii după un asemenea procedeu, cred că este şi suficient de bun pentru obrazul subţire al unei femei. 
Dezavantaje-          Mirosul! Are mirosul acela specific produselor pentru bărbaţi şi, chiar şi după ce aplici fondul de ten, mirosul poate persista pe piele şi până la trei ore, lucru destul de deranjant, cel puţin din perspectiva mea. -          Este un pic dificil de manevrat. Din cauza structurii sticlei şi a consistenţei produsului este posibil să scapi pe degete un pic mai mult produs decât ţi-ai dori sau pur şi simplu să-l ripiseşti... Dar după ce te prinzi de şmecherie, devine mai uşor.  
09. Şamponul uscat Batiste - Apr 23, 2016 10:17:00 AM
Două vorbe şi despre şamponul uscat Batiste. Auzim despre gama asta de produse la tot pasul în ultima vreme şi sunt sigură că multe dintre voi deja le-aţi încercat sau chair le folosiţi regulat. Eu am părul gras - It's a fact. Am aşadar nevoie să îl spăl în fiecare zi. Întâmplarea face că am nevoie să-l şi vopsesc (foarte des), lucruri care în timp ajung să deterioreze podoaba capilară (iar eu chiar ţin foarte mult la aspectul sănătos al părului meu). Am zis să încerc şi eu să nu-mi mai spăl părul în fiecare zi, iar pentru asta mi-am cumpărat şamponul uscat de la Bastiste cu aromă de cireşe. 


Auzisem şi citisem numai review-uri pozitive despre el, aşa că nu am stat pe gânduri. Am intrat în Sensiblu, l-am luat, l-am plătit şi abia aşteptam să-l încerc. Ehei...dragii Moşului... iacătă că socoteala mea de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg (ori viceversa).  Am folosit produsul pe părul nespălat de 24 de ore şi iniţial mi-a plăcut. L-am aplicat, am ieşit în oraş... vreo şase ore a fost ok. Dar de la a doua utilizare (tot aşa pe păr nespălat de o zi) nu a mai avut acelaşi rezultat. Cumva părul meu arăta chiar mai îmbâcsit decât era cazul, nici vorbă să mai absoarbă excesul de sebuum. Un singur avantaj am constatat: mirosul. Pentru că mi-am cumpărat produsul cu aromă de cireşe, părul meu, chiar dacă arăta oribil, mirosea bine. 
După mai multe utilizări (pentru că am insistat cu el o vreme) am observat că-mi provoacă mătreaţă! "Până aici", mi-am spus şi am aruncat flaconul la gunoi. Cam aşa s-a încheiat prima mea interacţiune cu şamponul uscat Batiste. 
Am înţeles totuşi că astfel de efecte nu sunt chiar frecvente după folosirea acestui produs şi cred că doar am avut eu ghinion. Sincer, după câte laude am auzit despre şamponul uscat Batiste parcă tot aş mai avea chef să încerc şi varianta aia clasică, dar şi pe cea pentru adaos de volum, despre care am înţeles că ar fi şi cea mai bună. Le încerc şi vă spun!
Meanwhile, keep in touch! Vă aştept opiniile în comentarii! Voi folosiţi şampoane uscate? Ce rezultate au pentru voi?
10. Cum se foloseşte beauty blenderul - Apr 9, 2016 8:29:00 PM


Dacă tot am început să vă împărtăşesc din secretele mele de make-up şi să împart cu voi impresii despre produsele pe care le folosesc, am zis că nu ar strica să scriu şi câteva rânduri despre deja faimosul beauty blender. 
După ce am văzut un milion de tutoriale pe net şi laude la tot pasul, prin decembrie am decis că e timpul să-mi fac şi eu cadou minunatul bureţel roz. Prima impresie... ce să zic?... ca şi în cazul BB cream-ului de la Garnier, nu a fost excelentă. Ţin minte că l-am folosit nerăbdătoare şi imediat după i-am scris unei prietene că nu înţeleg all the fuss cu acest beauty blender, pentru că nu e cine ştie ce. M-am grăbit cu concluziile, pot spune. 
Până la beauty blender eu obişnuiam să-mi aplic fondul de ten şi concealer-ul cu degetele şi mai rar cu bureţeii de machiaj. Mi se părea mie că dacă-mi folosesc degetele am mai multă precizie. Pensulă pentru fondul de ten am folosit o dată sau de două ori şi nu mi-a plăcut în primul rând senzaţia... mă rog, asta e altă poveste. 
Am perseverat aşadar cu beauty blender-ul până a ajuns să-mi fie indispensabil din rutina zilnică de machiaj şi, cu siguranţă, îl voi recumpăra! 
Să vă spun cum îl folosesc eu pe al meu. Buretele, în forma lui iniţială, are o dimensiune mică şi o textură un pic mai rigidă decât a unui burete normal de machiaj. Nu ştiu exact din ce e făcut, dar pare un fel de spumă... Eu prefer ca, înainte de utilizare, să-l înmoi bine în apă caldă şi să îl storc pe măsură ce începe să-şi dubleze volumul. La final, îl storc bine, uneori folosesc şi un şerveţel de hârtie ca să fiu sigură că rămâne doar umed şi nu mai picură deloc apă din el. Vă spun asta, pentru că îmi imaginez că toate ştiţi deja că beauty blender-ul este un produs conceput pentru high-definition make up şi trebuie folosit numai după ce a fost îmbibat cu apă. Acest lucru îl face să aibă proprietatea de a nu absorbi produsul şi de a-l ţine la suprafaţă. Observaţi deja avantajul faţă de pensulă sau de bureţii normali de machiaj. Apoi, pentru pasul următor, aplic fond de ten pe dosul palmei sau pe o suprafaţă de ceramică (acesta este mai indicată pentru aplicarea fondului de ten pentru că de pe mână poţi transfera pe faţă odată cu fondul de ten şi grăsime de pe piele). Înmoi buretele în fond de ten şi încep să aplic pe faţă prin mişcări de tapotare. Aici ar fi important de spus că nu este indicat să frecaţi tenul cu buretele sau să-l întindeţi. Astfel de mişcări, în timp, pot duce la apariţia ridurilor. 

După ce am terminat de aplicat fondul de ten şi anticearcănul cu beauty blender-ul, îl spăl. Niciodată nu las curăţarea lui pentru mai târziu sau nu îl folosesc niciodată înainte de a-l fi spălat bine înainte. O să vă spun mai la final şi de ce. Acum vreau să vă mai vorbesc un pic despre curăţarea lui. Îl spăl de obicei cu apă caldă şi săpun până când nu mai curge din el decât apă limpede. Am observat totuşi că nu e bine să-l speli cu săpun lichid pentru că îl îmbibă mai mult decât e cazul şi muuuult mai greu de clătit spuma aceea. De asemenea, am fost surprinsă să observ să poate rămâne pătat şi nu îl ultimul rând, după multe utilizări şi spălări textura îşi pierde din consistenţă. Eu suspectez că e un fel spumă cu memorie, care de atunci când se uzează îşi cam pierde elasticitatea aceea.
Doar ce am spus că buretele, deşi nu absoarbe produs, are tendinţa de a rămâne pătat. Pentru asta, cei de la Sephora au conceput şi un beauty blender cleanser, un produs de curăţare specific, care ajută exact la îndepărtarea acestor pete. 
Cred că v-aţi plictisit deja după acest text fluviu, dar în final aş vrea să vă mai povestec despre îndoielile pe care le-am avut înainte de a cumpăra beauty blender-ul. Ei bine, când am auzit că e un produs care se foloseşte umed am cam ezitat, pentru că după cum cred că ştiţi şi voi, microbii se dezvoltă cel mai bine în medii cu umiditate. În acest context, mă gândeam evident „de ce mi-aş pune eu aşa ceva pe faţă?”. Dar să ştiţi că în lunile de când îl folosesc nu am avut absolut nicio problemă cu tenul. Mă tem în continuare de apariţia microbilor, motiv pentru care îl spăl temeinic după absolut fiecare utilizare şi îl las la uscat tot pe un şerveţel curat. Când e uscat complet, veţi vedea că îşi reduce volumul şi redevine mic... V-aş mai sfătui să nu-l păstraţi în cutie sau cel puţin nu-l băgaţi sub nicio formă acolo ud! Eu pe al meu, după ce s-a uscat, îl ţin departe de alte produse care l-ar putea murdări şi eventual îl înfăşor într-un şerveţel curat. 

Cam asta am avut eu să vă spun despre beauty blender. Ştiu că multe dintre voi deja îl folosiţi, poate nu numai pentru aplicarea fondului de ten şi a concealer-ului, ci şi pentru aplicarea BB cream-ului, pudrei, conturului... pentru că e potrivit şi pentru aşa ceva. Dacă aveţi ceva de adăugat la ce am scris eu aici, aş fi bucuroasă să citesc în comentarii!
11. 7 trucuri de machiaj pentru fetele cu ochelari - Apr 4, 2016 12:57:00 PM
Salut! Pentru astăzi v-am pregătit un articol cu tips & tricks pentru fetele care poartă ochelari de vedere. Eu port permanent ochelari de aproximativ doi trei ani şi m-am lovit aşadar de problema machiajului. Printre altele am observat că stilul meu tradiţional de a mă machia nu dădea întotdeauna prea bine în combinaţie cu ochelarii. Mai mult, am învăţat că nu orice tip de machiaj merge ok cu orice ramă de ochelari. Eu mi-am bătut capul destul de mult să experimentez şi să aflu ce mi s-ar potrivi şi pentru azi am şi pentru voi un mic ghid, dacă-i pot spune aşa, care să vă scutească măcar un pic de corvoada de a experimenta orbeşte. So here goes!

1.  Stay neutral! Un sfat de început ar fi acela de a păstra un machiaj neutru pentru ochi şi a alege să accentuezi în schimb buzele. Tehnica asta este deopotrivă eficientă, dar şi foarte practică. Poţi opta, aşadar, pentru o nuanţă neutră de bej, gri deschis sau chiar alb pe pleoapa mobilă şi îţi poţi contura genele cu mascara şi eventual o linie de tuş. Obţii astfel un machiaj decent, de bun gust chiar. Renunţaţi pe cât posibil la machiajele în culori stridente sau prea elaborate, pentru că din spatele lentilelor nu vor avea efectul pe care îl aşteptaţi, ci din contră.
2.    Lips like cherry wine! Nu vă feriţi niciodată să purtaţi ruj! Personal am observat că şi dacă am o zi în care nu am chef sau timp să mă machiez deloc, pe parcursul zilei pot să aplic rapid un ruj roşu care, în contrast cu ramele mele de la ochelari, îmi oferă un look fresh şi poate chiar elegant. Aşadar, ajunge uneori să aplicaţi doar crema de zi pe faţă şi un ruj roşu sau orice altă culoare care vă complimentează vouă tenul şi you’re ready to go!

3.   I want my lashes as black as my soul and as long as the list of people I hate! Revin la sfatul de a purta mascara. Evident că ştiu cum e când genele ating lentila şi cum un produs nu atât de calitativ se poate transfera pe lentilă şi o poate murdări, dar tot nu aş renunţa să folosesc mascara. De altfel pentru mine este un produs din seria „never leave the house without”. Mascara are proprietatea de a-ţi contura frumos ochii şi de a-i scoate în evidenţă, chiar şi din spatele ochelarilor. Un truc util ar fi să aplicaţi mascara mai mult la rădăcina genelor şi mai puţin la vârfuri, iar astfel rezolvaţi şi problema cu murdăritul lentilelor. Recomandabil este să folosiţi mereu şi un ondulator de gene, tocmai pentru ca superbele voastre gene lungi să nu se frece tot timpul de lentile.

4.   Bring out the cat in you! Machiajul de tip cat eye! Cred că alături de mascara nu-l pot lăuda îndeajuns. Este uşor de realizat, chiar dacă la prima impresie nu pare şi este extrem, extrem de feminin. Nu recomand să folosiţi creion dermatograf sau tuş cariocă. Pentru mine cel puţin machiajul cu astfel de produse, de când port ochelari, a fost de multe ori un fiasco. Recomand însă tuşurile lichide sau gel. Eu folosesc de ceva timp un tuş de la Rimmel London şi sunt extrem de încântată de el. Nu este waterproof, dar este rezistent la transfer, astfel că nu se întinde, nu se lipeşte, ci stă fixat la locul lui întreaga zi. Ce ar trebui menţionat aici este că linia de tuş ar trebui să fie întotdeauna direct proporţională cu tipul de ramă pe care îl aveţi. Astfel, dacă aveţi rame groase, nu vă sfiiţi să trasaţi o dungă mai groasă şi să optaţi pentru un look un pic mai dramatic. Dacă în schimb aveţi rame subţiri, you know the drill, linii subţiri, discrete. 

5.  Don’t forget the blush! Am ajuns şi la capitolul blush, deşi poate ar fi trebuit să-l plasez undeva în primele trei bazat pe importanţa lui. Blush-ul ajută la conturarea feţei, oferă aspectul acela fresh, sănătos, care te face mult mai atrăgătoare. Iar în combinaţie cu ochelarii chiar te poate scoate din anonimat! 
6.   Gimme brows! Sprâncenele sunt un punct esenţial pentru fetele care poartă ochelari şi nu ar trebui neglijate nicio clipă. Asiguraţi-vă aşadar că sunteţi mereu pensate cum trebuie, că forma aleasă vă complimentează ochii şi se înscrie în proporţiile generale ale feţei. Uneori este necesar să vă conturaţi sau să vă pensaţi sprâncenele ţinând cont de ramele pe care le purtaţi pentru a nu crea un dezechilibru estetic. 
7.  Conceal! V-aş  mai sfătui să folosiţi mereu concealer pe zonele cu cearcăne mai ales în contextul în care lentilele pot amplifica zona neagră din jurul ochilor şi chiar nu ne dorim să scoatem asta în evidenţă, nu? 

Voi ce trucuri de make-up folosiţi atunci când purtaţi ochelari de vedere? Aştept să-mi spuneţi în comentarii!  
12. Review paleta Sleek - Au Naturel - Mar 21, 2016 5:25:00 PM


Pentru că tot am deschis cutia cu maimuţe, hai să scoatem azi din ea un alt esenţial şi anume paleta i-Divine Au Naturel de la Sleek. Este o trusă de farduri pe care am cumpărat-o iniţial la insistenţele unei colege. O am aşadar de câteva luni şi o folosesc  aproape în fiecare zi pentru că nuanţele pe care le conţine mi se par potrivite pentru orice anotimp şi pentru orice moment al zilei. Se pot crea uşor machiaje de zi pentru birou cu ea, dar şi ceva mai intens pentru mers în club or whatever. 
Totuşi, aşa practică precum am descris-o mai devreme, paleta asta Au Naturel de la Sleek îmi provoacă încă destule sentimente contradictorii. Îmi plac la nebunie nuanţele pe care le conţine şi susţin în continuare că este o investiţie excelentă mai ales pentru cineva care nu-şi permite farduri high end sau care nu vrea să dea prea mulţi bani pe maglavaisuri şi totuşi vrea să aibă o paletă utilă şi versatilă. O găsiţi pe makeup-shop.ro şi costă în jur de 60 de lei. 


Paleta conţine 12 culori de la bej deschis la negru. Patru nuanţe sunt sidefate, iar restul de opt sunt mate. Şi iată că ajung să vorbesc şi despre neajunsurile acestui set. Nuanţele deschise (în ordinea numerelor de pe tricou Nougat, Nubuck, Cappuccino, Honeycomb, Toast şi Taupe) pe cât de frumoase par în trusă, pe atât de dezamăgită am fost de ele. Fireşte, sunt culori pe care le foloseşt ca bază, dar asta nu cred că justifică faptul că sunt prăfoase, că se aplică foarte greu... or fi de vină şi ustensilele mele, dar mi-a fost al naibii de greu să fac fardul ală să se transfere de pe pensulă pe pleoapa mea. Trebuie să aplici o cantitate mare de produs pentru a constata o oarecare aderenţă, chiar şi cu un primer aplicat. Apoi ce să mai spun de blending?... Nuanţele Nubuck, Honeycomb şi Toast, dacă prin graţie divină ai reuşit să ţi le pui pe pleoapă, ar fi bine să nu-ţi inspire Necuratul ideea să le blenduieşti pentru că s-a terminat orice şmecherie. Le voi numi aşadar fardurile mimoză, pentru că aşa cum mimoza leşină la atingere, aşa şi fardurile astea se fac nevăzute odată ce simt pensula că se apropie de ele. 
Dezamăgirea nu cuprinde însă şi rest şi nuanţele închise (de la stânga la dreapta, în ordine, Conker, Moss, Bark, Mineral Earth, Regal şi Noir). Cu acestea nu am avut aproape niciun fel de problemă. Sunt mai pigmentate decât cele deschise şi deşi e şi pentru ele nevoie uneori să aplici o cantitate de produs mai mare, sunt ok la blenduire. Nu se estompează subit şi prea mult, aşa că te poţi juca în voie cu ele şi poţi crea look-urile care-ţi plac. 
Cu toate acestea, un minus pe care l-aş acorda întregii palete este acela că machiajul nu rezistă o zi întreagă sau mă rog, suficient de multe ore fără retuş. De asemenea, pentru fetele cu pleoape căzute sau uleioase, chiar şi cu primer, fardurile astea s-ar putea să dea bătăi de cap. Despre nuanţele de bază am spus deja că se pierd, se estompează cu mare uşurinţă sau dacă totuşi ai avut grijă să aplici mai mult produs şi a rămas pe pleopă 5-8 ore, există riscul să se strângă în pliu şi să facă acele cute care nu ne plac. Acest lucru este valabil şi pentru nuanţele închise. 

Sigur, nu sunt eu foarte pricepută într-ale machiajului şi poate nici nu am ustensilele potrivite, dar ca să fiu sinceră, am încercat farduri de la supermarket mai rezistente decât astea. Totuşi, deşi nu cred că o voi recumpăra, paleta Au Naturel de la Sleek rămâne un esenţial de zi cu zi pentru mine. O folosesc în continuare, pentru că mă încântă la nebunie combinaţia de nuanţe pe care o conţine, dar şi pentru că sper că voi deveni ceva mai îndemânatică şi îmi voi schimba complet în bine părerea despre ea. La urma urmei nu e tocmai un dezastru şi nici nu se poate spune că achiziţionând-o vei fi aruncat banii pe fereastră. Au Naturel de la Sleek rămâne o paletă de basics pe care orice fată ar trebui s-o aibă, chiar dacă nu este pasionată de machiaj profesional or whatever, pentru că, sincer, nu ştiu ce machiaj profesional ar putea ieşi ţinând cont de calitatea nuanţelor de pe rândul de sus al paletei...
Aş vrea să ştiu dacă şi voi aţi încercat paleta asta de la Sleek şi cum vă împăcaţi cu ea. Dacă aveţi trucuri de împărtăşit pentru a scoate ce-i mai bun din ea.

13. Cel mai ieftin demachiant - Mar 14, 2016 12:16:00 PM


Ne place să avem grijă de noi, să arătăm mereu ca scoase din cutie, iar machiajul are un rol foarte important în această ecuaţie. Ne place să experimentăm cu tot felul de culori şi palete care mai de care. Machiajul îţi dă practic posibilitatea să fii de fiecare dată alta, iar o femeie care arată bine se simte bine, it’s a fact.    Cea mai neplăcută parte a rutinei zilnice de beauty este fără îndoială demachierea. Ajungem obosite seara acasă şi de cele mai multe ori numai de asta nu ne arde. Totuşi, demachierea dinainte de culcare este deosebit de importantă pentru sănătatea tenului. 

De la laptele Doina şi până la mai ştiu eu ce cremă cu puteri supranaturale şi etichetă de designer (hint), piaţa cosmeticelor este plină de produse demachiante pentru orice buget. Am şi eu câteva în colecţie, însă cu mâna pe inimă vă spun că, având tenul extrem de sensibil la produse cosmetice, cel mai bine mi-a prins să mă demachiez cu săpunul de faţă exfoliant de la Dove. Da, aţi citit bine, mă spăl pe faţă cu săpun şi adio machiaj în mai puţin de două minute. 
L-am descoperit din întâmplare acum vreo doi ani, iar de atunci parcă nu-mi mai trebuie alt produs. E foarte ieftin (l-am cumpărat cu 3 lei cel mai scump) şi îndepărtează cu succes şi la fel de rapid inclusiv produsele waterproof. L-am folosit pentru demachierea ochilor şi am fost surprinsă să constat că nu irită şi nu oferă senzaţiile acelea de usturime. Vă sfătuiesc totuşi să nu încercaţi să vi-l băgaţi dinadins în ochi, pentru că oricât de gentil ar fi produsul, sunt convinsă că locul lui nu este acolo.
Veţi spune probabil că nu este indicat să foloseşti săpun normal pe ten pentru că are un ph mai crescut decât cel al pielii şi în timp distruge uleiurile naturale ale feţei. De asta m-am temut şi eu la început, însă nu mi s-a întâmplat niciodată să am tenul uscat după folosirea săpunului, ci singura senzaţie pe care o am este aceea de ten perfect curat. O senzaţie pe care nu am obţinut-o cu niciun alt demachiant. Aşadar, vă recomand cu multă încredere să testaţi săpunul Dove pe post de demachiant, mai ales dacă vreţi să scăpaţi de machiaj ultrarapid şi fără prea multe bătăi de cap.
Tips:Sfatul meu este să aveţi un baton de săpun pe care să-l folosiţi exclusiv pentru demachierea feţei şi pe care să nu-l folosiţi pentru a vă spăla şi pe mâini sau pe corp. Este ştiut faptul că săpunul solid are tendinţa de a acumula particule de murdărie, motiv pentru care vă recomand să curăţaţi cu apă urmele de fond de ten sau tuş de ochi care pot rămâne pe batonul de săpun după utilizare. Aşa cum nu împărţiţi pensulele de machiaj, mascara sau alte cosmetice cu alte persoane, aveţi grijă şi că nimeni nu se atinge de săpunul vostru demachiant. Cel mai important sfat poate este să nu uitaţi să aplicaţi o loţiune tonică şi/sau o cremă de noapte pe ten după ce v-aţi demachiat. Este important să vă menţineţi pielea hidratată şi elastică pentru a nu face riduri. Cam asta a fost. Aştept să-mi spuneţi şi părerile voastre despre folosirea săpunului Dove pe post de demachiant.
14. Impresii despre BB cream-ul Garnier - Mar 11, 2016 3:31:00 PM


Îmi doream de mult să încerc şi eu un BB cream, dar nu ştiam cum trebuie ales, ce nuanţă mi s-ar potrivi şi în principiu nu prea înţelegeam la ce mi-ar folosi mie aşa ceva, dacă tot am un fond de ten bun. Ei bine, acum vreo lună am găsit în Mega Image o ofertă drăguţă la un pachet Garnier cu BB cream şi apă micelară în cantităţi travel size aş putea spune. Setul era la reduceri aşa că mi-am zis “îl iau!”. Nerăbdătoare, am ajuns acasă, m-am spălat pe faţă şi am aplicat BB cream-ul minunat. Dar ce să vezi?... De cum mi l-am pus pe ten am început să strâmb din nas, să ridic dintr-o sprânceană… Nu ştiam eu mare lucru despre BB cream, însă ştiam că ar proprietăţi de uniformizare a nuanţei tenului cu o consistenţă mai redusă decât cea a unui fond de ten. Dar pe moment nu m-a satisfăcut deloc. Ştiam că am ales nuanţa potrivită, dar nu vedeam nicio schimbare. Tenul meu arăta de parcă aplicasem o cremă banală şi atât. “Da, am dat banii degeaba”,mi-am zis eu atunci. Dar după vreo oră să zicem, când m-am analizat din nou în oglindă, am remarcat faptul că tenul meu arată mai bine. Avea o culoare uniformă şi era hidratat, deşi pe ambalajul BB cream-ului scrie clar că nu are proprietăţi hidratante.  Ca să scurtez povestea, mă bucur că am început să folosesc BB cream-ul de la Garnier. De când îl am am şi uitat ce înseamnă fondul de ten. Aplic BB cream-ul dimineaţa după ce m-am spălat pe faţă şi apoi mă machiez normal. Recunosc, în unele zile folosesc crema în combinaţie cu un primer, pentru un aspect de matifiere mai bun (cel puţin în mintea mea). Ar trebui poate să menţionez că nu sunt neapărat o fană a machiajului excesiv, ci prefer întotdeauna un look simplu, cât mai natural. Norocul meu este că deşi am tenul gras şi în adolescenţă coşurile mi-au dat adevărate bătăi de cap, acum am un ten curat, iar singurul complex pe care îl mai am este cel al porilor deschişi în zona dintre nas şi pomeţi. BB cream-ul de la Garnier s-a dovedit a fi pentru mine o soluţie câştigătoare şi deşi prima impresie despre el a fost meh...acum sunt foarte încântată de el şi îl recomand cu încredere. Îmi place că nu încarcă tenul, uniformizează culoarea exact cât trebuie pentru un aspect natural şi are un miros foarte proaspăt. Din câte am înţeles este îmbogăţit cu vitamina C şi are şi factor de protecţie solară 15. În concluzie, BB cream-ul ăsta de la Garnier a devenit un element de bază în rutina mea zilnică de machiaj şi sunt convinsă că o să-l recumpăr.
15. Marvels by Gérard Rancinan - Mar 6, 2016 5:30:00 PM
Pentru că am lăsat în urmă lucrurile neplăcute şi pentru că vreau să mă îndepărtez cât mai mult de ele o să alerg în ciudă până o să fiu la capătul puterilor pentru simt că încă am ceva de dovedit. Asta e, pur şi simplu unele lucruri se iartă, dar nu se uită. Ce faci când de o parte şi de alta a culoarului tău de alergare ai numai oameni care te privesc numai pentru satisfacţia de a te vedea căzând şi poate poate de jos le întinzi mâna?... Nu ştiu voi, dar eu o sunt obişnuită să mă ridic singură, chiar dacă trebuie să mă şi târăsc puţin, măcar o fac de una singură, iar satisfacţia asta e nepreţuită.


Vreau să vă povestesc mai des despre lucrurile simple care nu mor niciodată şi care mie  îmi aduc atâta bucurie că dacă aş muri în momentele alea Cioran s-ar simţi ruşinat şi şi-ar retrage cuvintele despre ce înseamnă fericirea absolută. Acum câţiva ani l-am descoperit pe Gerard Rancinan, un fotograf francez cu o imaginaţie briliantă. Am mai postat aici o lucrarea de-ale lui, iar acum revin cu o colecţie mai consistentă un pic. Şi ca să ne înţelegem, G. Rancinan este un fotojurnalist, dar unul foarte bun, nu din tagma celor pe care îi ştim noi că fac poze la nunţi şi că au pe facebook numele de familie Photography. Acum o să vă las să vă bucuraţi de minunăţiile astea. (pentru că iubim soldaţii)

(pentru că şi eu am vise neîmplinite) 
(chasing the supernatural)
 (pentru că e adevărat)

16. #guiltypleasures - Mar 4, 2016 3:02:00 PM

Pasiunea mea pentru lumânări parfumate a început pe când aveam 16 ani… Împreună cu o prietenă am început să testez şi să colecţionez lumânări cu arome. Nu-mi mai amintesc bine, dar sunt aproape sigură că nu ştiam noi mare lucru despre aromaterapie pe vremea aia.  Îmi reamintesc totuşi că de fiecare dată când paşii ne purtau prin bam boo, nu plecam de acolo cu mâna goală, ci obligatoriu cu o lumânare nouă. Aşa se face că de-a lungul anilor am fost îndrăgostită pe rând de mirosul de miere, de mosc, fructe de pădure, iar în final m-am oprit la cel de lavandă, pe care îl ador şi acum. 
Acum a venit primăvara, iar odată cu ea şi ploile... Mărturisesc aici că oricât de mult iubesc să mă plimb prin ploaie fără umbrelă, cred că mai mult îmi place să privesc stropii de ploaie pe fereastră, de la căldură.
Aşa că dau drumul la muzică (ceva jazz to set the mood) şi îmi aprind una dintre lumânările preferate cu miros de lavandă. Pe cea mai puternică am primit-o de Crăciun de la prietena mea, Elis. Nu ştiu de unde a cumpărat minunăţia asta, dar jur că este cea mai bună lumânare parfumată pe care am avut-o în ultimii ani. 
Din decembrie şi până acum, micile mele sesiuni de aromaterapie cu lumânarea asta au fost secretul meu de a trece cu brio peste efectele zilelor stresante la birou şi pentru a mă pregăti, cu un somn bun, pentru încă o zi în paradis... Recunosc, nici acum nu ştiu mare lucru despre aromaterapie, însă ştiu că lavanda ajută la eliberarea de stările nervoase, dar şi la combaterea insomniilor. 

Aşadar, iată reţeta mea de relaxare pentru zilele cu vreme mehorâtă ori serile ce pun capăt unor zile nu tocmai reuşite: o lumânare cu aromă de lanvandă, muzica preferată, un ceai sau un pahar de vin roşu. Cred că este un răsfăţ minim pe care oricine şi-l permite, dar mai ales îl merită.
17. Love only lasts three years - Feb 23, 2016 5:13:00 PM
I finally moved away from it all. I left it behind, I left them, but most of all I left him behind. I didn't (and still don't) feel any remorse by leaving behind my greatest passion, maybe because I know this is not our final good-bye; in fact I didn't come this far to only come this far, right? And I didn't even feel sorry for a second that I had left behind those people... As a matter of fact, it actually felt like a relieve. Maybe this is exactly the kind of feeling you are supposed to have when leaving a place where you fit, but where you don't belong. 
On the opposite, it felt very painful to give him up. If I were to compare it to something, it would have to be a candle flame going out. The last day I saw him felt like mourning. I took a good look at him, as I knew I will never get another chance. I took a mental picture I wanna carry around with me for as long as possible. I went away without a proper good-bye as my feelings for him were flooding my soul. I had lost him forever then and there. 
He's not perfect and I'm not either, but for the first time in half my life I felt he was a keeper. Yet, I had no clue how to do that. I only pushed him away with my awkward moods. I always felt this strange connection to him and no matter how bad he hurt me in the past, I always wanted the best for him. Yet, I wasn't able to give it to him. Today it's his birthday and that's how we actually got to say the last words we'll ever tell each other... 
For as painful as it turned out to be, I never would have wanted to let go, I never would have wanted this to end. I'm used to making excuses and coming up with explanations, but this time I can hardly find any. So much is lost. I'm not Adele, so my hopes of ever finding someone like him do not exist. 
I don't know if things actually happen for a reason, or they are just random facts. I also don't know if losing some will eventually win you some... As well as I don't know about karma or if I should be thankful for unanswered prayers. All I know that then and there my heart broke in a way it hadn't before. I'm not depressed, I'm just sad. I made my choices and they all led me here. So, yeah, I really can't tell if things ever happen for a reason. 
18. O lume in deriva in cautarea unui salvator? Sobolanul rege... - Feb 22, 2016 12:27:00 PM

Am aşteptat cu multă nerăbdare să merg să văd, la Teatrul de Stat Constanţa „Şobolanul rege”, dramatizare după „Cârpele de spălat pe jos” a lui Matei Vişniec. Am avut parte de un spectacol răscolitor după un text genial, o parabolă a decadenţei presei, dar care atrage atenţia şi asupra moralităţii în derivă. 
Acţiunea piesei se petrece undeva în Balcani, în miezul unui război civil. Două tabere beligerante duc un conflict sângeros cu ambiţia absurdă că lupta lor va deschide principalele jurnale de ştiri. O metaforă actuală, dar şi o posibilă proiecţie a viitorului, într-un context în care anumiţi beligeranţi se bazează pe mediatizarea ororilor pentru a-şi creşte puterea şi influenţa. Miza este alimentată când în mijlocul lor îşi face apariţia şi un jurnalist francez, veteran al relatărilor de pe front. Pentru a-i oferi acestuia o „ofrandă” ce ar putea servi cauzei, unul dintre combatanţi îşi împuşcă un vechi prieten şi îl priveşte apoi cum agonizează.  În acest timp, îi telefonează jurnalistului pe care-l invită insistent să-i ia un interviu muribundului. 
În afară de asta, însă, războiul se desfăşoară după program, de luni până vineri. În weekend este prevăzut cu sfinţenie un „armistiţiu” pentru ca cele două tabere să poată urmări în tihnă serialul TV „Santa Barbara” sau să meargă la piaţă. 
Din când în când, conflictul cere time-out-uri şi pentru activităţi recreative ca barbutul sau pentru schimburi avantajoase precum dolari pentru muniţie gata sfinţită. 
Cei zece actori din distribuţie joacă roluri multiple. Piesa capată astfel un dinamism aparte, accentuat de interpretările credibile şi oneste ale artiştilor. 

Jurnalistul care ia parte la acţiune apare ca un om împovărat de dezgust, dar aflat într-o neobosită vânătoare de senzaţional cu care să-şi fidelizeze publicul înnebunit după subiectele cu miros de sânge. Povara morală pe care o duce îl va face în final să cedeze ispitei de a-şi pune prematur capăt vieţii. Partitura sa contrastează cu savurosul personaj al cinicului comandant Malik, interpretat de Remus Archip. În scenariu apare un preot dispus să binecuvânteze chiar şi ustensile de război pentru a intra în graţiile liderului militar, dar şi un intelectual orb, care cade răpus de vulgaritatea majorităţii. 
Un personaj cu adevărat complex este şi şobolanul iscoditor, însufleţit de actriţa Maria Lupu. Acest rozător inteligent propune oamenilor un parteneriat de ecologizare.
Dramatizarea prezintă o lume în care greutatea metafizică a omului este cântărită în numărul de şobolani dispuşi să-i digere impurităţile morale. Escorta de şobolani a fiecăruia revendică apoi aşa-numitul spaţiu „Ş” din care poate observa fiecare mişcare a omului pe care îl are în „grijă”. Astfel, spectacolul nu denunţă doar practicile mass-media, ci şi publicul iubitor de macabru. 
"Şobolanul rege" este un spectacol multimedia, cu proiecţii video care alături de coloana sonoră creează un impact emotional răscolitor. Costumele în tonuri gri şobo şi decorul care reproduce fidel cadrul dezolant al unui spaţiu măcinat de război contribuie decisiv la succesul spectacolului. "Şobolanul rege" este o proiecţie necosmetizată a realităţii curente, dominată de manipulare şi obsesia unora pentru control.
19. Parinoush Saniee - "Cel care ma asteapta" - Jan 22, 2016 9:34:00 PM
De mult nu am mai citit o carte care să mă acapareze complet... Practic, în ultimii şapte-opt ani doar stilul şi poveştile lui Mario Vargas Llosa m-au însufleţit, m-au entuziasmat, mi-au răscolit mintea şi conştiinţa. Asta până de curând când am citit romanul lui Parinoush Saniee "Cel care mă aşteaptă". 
Cartea am descoperit-o în recomandările unei jurnaliste şi deşi aparent se găseşte pe toate drumurile, mi-au trebuit săptămâni bune până s-o găsesc într-o librărie. Apoi au mai urmat câteva săptămâni în care am ţinut cartea în geantă citind câteva pagini în autobuz... Şi cum amânam eu să termin cartea (deja o înlocuisem cu altceva în lecturile mele de zi cu zi...) am primit pe whatsapp de la prietena mea Maria o poză: "Asta citesc acum"... fără să ştie că îmi luasem şi eu cartea şi că o începusem. I-am răspuns cu o poză a cărţii pe care o aveam eu. "Foarte tare" ne-am zis. Nu era pentru prima dată când telepatia funcţiona pentru noi. Anyways...
Maria a terminat cartea cu o săptămână înaintea mea. Eu abia citisem 30 de pagini din cele 443... Mi-a povestit ce o aşteaptă pe Masumeh (protagonista romanului), aşa că în două zile am devorat şi restul cărţii.  Cum spuneam şi la început, stilul (sau traducerea) nu m-a dat pe spate, însă povestea... mi-a mers la suflet. Rar mi s-a întâmplat ca firul narativ al unui roman să mă prindă atât de intens şi să-mi pătrundă în suflet şi în conştiinţă. 
Nu mi-am propus să fac recenzia cărţii, ci doar să vorbesc despre trăirile pe care mi le-a provocat. Aşadar, este vorba despre o dramă. Povestea unei adolescente iraniene de 16 ani, care se mută cu familia din provincie la Teheran. Acţiunea debutează în anii dinaintea Revoluţiei din 1979, care a dus la înlăturarea monarhiei din Iran. Masumeh se îndrăgosteşte de un asistent de farmacie, însă în locul unei poveşti frumoase are parte de o mulţime de necazuri. Pentru că şi-a dezonorat familia, fraţii ei se grăbesc s-o căsătorească forţat cu un bărbat pe care nu-l va vedea până în ziua nunţii. 
Din momentul acela începe transformarea ei, deloc uşoară, într-o femeie puternică ce primeşte lovitură după lovitură din partea vieţii, însă fiecare necaz o face mai înţeleaptă, mai lucidă, mai demnă. 
Masumeh devine o femeie atât de completă (în pofida suferinţelor pe care le are de îndurat) cum puţine femei cu adevărat emancipate pot visa să devină. Povestea ei, înţelepciunea nativă a personajului, ambiţia deosebită cu care îşi urmează idealul suprem în viaţă m-au provocat să privesc în interiorul meu, să-mi analizez comportamentul, deciziile, modul de privi anumite lucruri din viaţa mea.  Practic mi s-a oferit filtrul unei alte culturi prin care să-mi trec acţiunile şi valorile. 
Un alt lucru pe care această carte îl scoate în evidenţă şi te răscoleşte emoţional puternic este modul de a prezenta sacrificiile unei mame pentru copiii ei. Sacrificii care de multe ori rămân necunoscute şi pe care copiii nu ajung să le aprecieze la adevărata lor valoare. Povestea lui Masumeh nu are final fericit... lucru care dă romanlui o notă de autenticitate şi mai puternică (dacă mai era nevoie). 
Sincer, habar nu am dacă povestea lui Masumeh e bazată pe fapte reale, însă reflectă cu siguranţă o realitate pe care nu numai femeile subjugate unei culturi musulmane extrem de tradiţionaliste o cunosc, ci şi probabil un infinit de alte femei ale aşa-zisei lumi moderne. 
Citiţi romanul lui Parinoush Saniee şi poate îmi scrieţi în comentarii opiniile voastre.
20. Facing the irreversible - Oct 17, 2015 11:26:00 AM

 Sometimes life takes you places from where there is no going back. Eleven years later...back to the same spot from which you need to toughen up and it only got worse. Worse to adapt. A dead end, a point where all hope suddenly fades. A situation beyond any control. It's the course of life that no one can stop. You just need to face it and try to move beyond. Sometimes there just isn't any turning back. You're bound to lose. Nothing, not even prayers can stop the irreversible from happening. Everyone gets to this point and no one is ever truly prepared for it. They sometimes say the biggest mistake you can make is believe you have time.
21. The sight of the finish line - Jul 31, 2015 1:31:00 PM
✞  Imagine you have this tool that fixes everything in your broken life. But one day the so called magical tool breaks beyond repair. ✞  She gazes at the purple veins under her perfect and beautiful white skin. A true life saver.✞  The tears keep pouring harder than the rain outside. It's a blurry curtain between now and the end. All hope is gone and has been replaced by despair. Imagining this is the end, but not wanting to accept defeat. God must have a bitter sense of humor.
"Hush little dreamer, the bearer of light has come to set you free! Now, little dreamer, at last you can sigh, 'cause the nightmares will be released..."

22. #Five things - Jul 28, 2015 8:49:00 AM
favorite destination
Times of hard trying are actually times of trying hard. Sometimes you get used to things settling for themselves, but there are also times when things simply won't come into place no matter what you do. It is perhaps the way of the Universe telling you that you are on the wrong path and you need to adjust a bit. You then sit down and reconsider your strategy of approaching the important things you want in life. It's essential that you don't lose yourself in the process, that you don't lose hope and it is very important to always keep your greater goal in sight. So breathe... relax... and get ready to kick some ass. 
 favorite quote
 favorite look favorite accessory
favorite place


23. Din cutia cu maimute: Masca-gel pentru ochi cu extract de caviar - Jul 3, 2015 1:36:00 PM


Te-ai obişnuit probabil să cumperi produse de îngrijire corporală şi beauty citind descrierile ce promit efecte miraculoase, însă ţi s-a întâmplat probabil de multe ori şi să ai impresia că ai cam aruncat banii pe fereastră. Ştiu, şi mie! 
Astăzi vreau să vorbesc un pic despre masca-gel pentru ochi cu extract de caviar de la Planet Spa. Iniţial am primit produsul gratuit cu o comandă de la Avon. Eu nu mai încercasem până atunci produse de la Planet Spa. Am folosit în schimb tot felul de geluri şi creme pentru pielea din jurul ochilor, însă efectul a fost nul pentru fiecare produs. Revenind la masca cu extract de caviar. Am primit produsul, am ridicat din sprânceană şi l-am aruncat într-un portfard. După o vreme mi-am amintit de el şi am început să-l includ, mai mult din curiozitate, în rutina mea de îngrijire a feţei pentru seară. 
Ce nu am spus este că, de câţiva ani, sunt cam obsedată de apariţia ridurilor pe faţă, în special cele din jurul ochilor (nu ies niciodată din casă fără ochelari de soare, indiferent de anotimp şi recomand asta tuturor femeilor!). Totul după ce am observat că am început să am riduri de expresie în jurul ochilor. Sigur, purtatul ochelarilor de soare a cam făcut minuni după părerea mea, ridurile din jurul ochilor au început să fie mai estompate. 
Ce m-a frapat în ultimele luni a fost faptul că masca-gel cu extract de caviar care în descriere promite să reducă ridurile și semnele de oboseală, oferind un aspect de netezire și întinerire, să amelioreze ridurile, să reducă pungile de sub ochi şi să îngrijească pielea delicată din această zonă face exact aceste lucruri. 
Eram un pic complexată că am pleopele căzute şi nu prea pot obţine un cat-eye make-up prea grozav din cauza pliurilor, însă problema asta a cam dispărut de când folosesc gelul de la Planet Spa. Pentru mine a avut un efect de lifting neaşteptat. Pielea chiar arată mai revigorată şi parcă nici ridurile de expresie nu mai sunt aşa pronunţate în zona ochilor. 
Obişnuiesc să aplic o cantitate extrem de mică de produs; o cantitate de dimensiunea unui bob de cireaşă este absolut suficientă pentru a fi aplicată la ambii ochii. Aşa că un tub de 15 ml poate ajunge cuiva cel puţin jumătate de an. 
Masca-gel pentru ochi cu extract de caviar de la Planet Spa a devenit pentru mine un produs must-have şi cu siguranţă îl voi recumpăra atât timp cât va fi disponibil. Este şi extrem de ieftin, în jur de 11 lei, un preţ infim pentru beneficiile pe care le are (cel puţin pentru mine). 
________________________________________________________________Disclaimer: Acesta nu este un advertorial.
24. Beneficiile pe care zatul de cafea le are pentru piele - Jun 28, 2015 11:25:00 AM


Zaţul de cafea este cu siguranţă unul dintre cele mai accesibile şi minunate, în acelaşi timp, remedii pentru piele. Fie că îl folosim ca scrub pentru ten, fie că îl utilizăm ca tratament anticelulitic, zaţul ar trebui să fie asul din mânecă al fiecărei femei atunci când caută un tratament de frumuseţe accesibil din punct de vedere al costului şi extrem de la îndemână.   După cum spuneam, beneficiile cofeinei sunt nebănuite, motiv pentru care fabricanţii de cosmetice includ acest ingredient tot mai des în produsele destinate îngrijirii corporale a femeilor. Pun pariu că îţi doreşti să ai în permanenţă o piele catifelată şi cum un aspect strălucitor şi sănătos. Ei bine, uită de tratamentele cosmetice pe care trebuie să dai o grămadă de bani şi îndreaptă-ţi atenţia către remediul din propria ta bucătărie.
Zaţul de cafea aplicat o dată sau de două ori pe săptămână pe faţă, ca mască, acţionează împotriva punctelor negre şi îţi lasă pielea extrem de catifelată după ce te-a i clătit cu puţină apă caldă. Nu este necesar să ţii zaţul de cafea mai mult de cinci minute pe faţă, iar efectul de catifelare şi revigorare pe care acesta îl conferă va dura apoi zile întregi.  Dai mereu banii pe creme de mâini care promit nenumărate beneficii pentru pielea ta, însă tu parcă nu sesizezi nicio diferenţă notabilă chiar şi după folosiri îndelungate ale unui produs. Ei bine, încearcă să îţi freci mâinile cu zaţ de cafea din când în când. Îţi garantez că vei fi uimită de efectul imediat de catifelare pe care ţi-l va oferi. Dintr-o dată poţi uita de mâini uscate şi aspre. Zaţul de cafea conţine o proprietate emolientă care îţi va hidrata intens pielea mâinilor, oferindu-ţi senzaţia de confort pe care cremele obişnuite nu reuşesc întotdeauna s-o creeze. Pentru mai multă eficienţă, poţi amesteca zaţul de cafea cu ulei de măsline pentru a obţine o loţiune grunjoasă care îţi va exfolia pielea în mod delicat, dar o va şi hrăni şi hidrata în acelaşi timp.
A venit vara şi te pregăteşti să mergi la plajă, însă pielea ta de pe coapse şi posterior nu a scăpat integral de aspectul de coajă de portocală acumulat pe durata iernii? Apelează cu încredere la masaje cu zaţ de cafea amestecat cu o loţiune de corp, pentru o mai bună aderenţă pe piele. Este suficient dacă ţii amestecul pe zona afectată de celulită timp de 10 – 15 minute. Imediat ce vei îndepărta produsul de pe piele vei observa că aspectul acesteia s-a modificat, a devenit mai fină şi mai strălucitoare, cu aspect mai hidratat. Pentru rezultate vizibile împotriva celulitei este necesar să aplici amestecul de zaţ de cafea de aproximativ două sau trei ori pe săptămână, timp de minim o lună. Poate părea un chin, însă acest remediu natural are efecte rapide şi de lungă durată. De asemenea, zaţul de cafea este recomandat şi ca scrub natural înainte de sesiunea de epilare.

Beneficiile zaţului de cafea pentru piele sunt într-adevăr nebănuite. Este un produs de beauty pe care fiecare dintre noi îl putem obţine în casă, la costuri minime; în plus este extrem de uşor de folosit şi, să nu uităm, prietenos cu mediul! Tratamentul cu zaţ de cafea pentru o piele revigorată, cu aspect întinerit şi perfect hidratată este folosit de cel puţin câteva decenii de către femei din întreaga lume şi este considerat una dintre minunile cosmeticii homemade. Aşa că, încearcă-l şi tu!
25. Ce mi-ar placea sa retinem din exemplul lui Caitlyn Jenner - Jun 2, 2015 4:51:00 PM

Transformarea fostului campion olimpic Bruce Jenner în femeie a fost, cu singuranţă, un şoc nu numai pentru familia lui, dar şi pentru public.  Am văzut–o pe Caitlyn Jenner, ieri, pe coperta revistei Vanity Fair şi mi-am spus că arată absolut fabulos. Ce m-a frapat însă mai mult decât transformarea în sine a fost susţinerea de care a avut parte, din partea familiei, a celebrităţilor de la Hollywood, dar şi a preşedintelui Statelor Unite, Barack Obama. Am citit zeci de mesaje de încurajare postate pe reţelele de socializare şi mi-a crescut inima de apreciere pentru femeia ce apare pe coperta numărului curent al revistei Vanity Fair.   M-a frapat aşadar decenţa cu care noul personaj a fost primit şi nu m-am putut abţine să mă gândesc cum ar fi fost primită o astfel de transformare în show-biz-ul românesc. Cu siguranţă totul s-ar fi consumat sub forma unui scandal penibil disecat pe vreuna dintre cele mai repulsive canapele din televiziune.
Mi-am dorit, aşadar, sincer ca exemplul lui Caitlyn Jenner să fie de inspiraţie pentru o lume întreagă, nu doar pentru America, iar modul în care a primit susţinere să-i inspire poate şi pe români, care sunt încă homofobi, refractari la tot ce este diferit şi pare să sfideze nişte convenţii pe care nici măcar nu le înţelegem atât de profund cum ni se pare. 
Mi-aş dori ca românii să înţeleagă din povestea lui Caitlyn Jenner că asumarea unei identităţi sexuale, a unei identităţi de gen nu este ceva imoral sau vulgar. Este un act de curaj, de asumare a ceva ce transcede fiinţa fizică. Acelaşi lucru este valabil pentru persoana care alege să facă schimbarea, dar şi pentru cei care aleg să-i fie alături într-un fel sau altul. Sexualitatea este până la urmă o convenţie.  Am privit-o cu multă admiraţie pe femeia absolut superbă care apare în pictorialul realizat de Annie Leibovitz. Am văzut în ea un om complet, liber, care emană siguranţă de sine prin toţi porii. Exemplul transformării lui Bruce Jenner ar trebui să fie privit ca un exemplu puternic a ceea ce se află dincolo de imaginea unui transsexual. Bruce Jenner este un fost sportiv de performanţă, care în 1976 a câştigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Montreal, stabilind un record mondial. Acesta mi-aş dori să fie un exemplu care să ne arate tuturor că transsexualii nu sunt nici pe departe oameni de categorie inferioară, ba chiar din contră.

Înainte de a judeca alegerile sau înfăţişarea sub care un om alege să trăiască ar trebui să încercăm să privim mai în profunzime, aproape de sufletul persoanei, depăşind barierele sexualităţii şi mai ales pe cele ale convenţiilor sociale perpetuate uneori fără fundament.