Despre mine

COSMESCU ADRIAN

sunt anarhist, filatelist pasionat....in tinerete colectionam femei, acum colectionez timbre....antibasescu fanatic.....economist...

Blogs Home » Politic » Politica » Sorin Ovidiu Vantu - Liber !

Sorin Ovidiu Vantu - Liber !

STOP DICTATURA BASESCU! Democratie, libertatea cuvantului si respectarea constitutiei! Vantu sa fie cercetat in libertate sub prezumptia de nevinovatie si nu arestat la comanda lui basescu!

Articole Blog

01. ROMANIA = SARACIA = REGIMUL BASESCU - Jun 6, 2012 11:05:00 AM
Romania = Saracia! Angajatii romani, cei mai saraci din Uniunea Europeana. Vezi cati salariati romani traiesc cu putin peste 100 de euro pe luna
3476-muncitori2

Daca ai un serviciu, sa-ti vezi de el, ca asa iti castigi o paine si supravietuiesti! Asa spune o vorba din batrani.

E important sa ai un serviciu si conteaza mai putin cat de bun e.

Adica, cat de bine platit e. Din nefericire, aceasta ‚lectie de viata’ s-a extins la nivelul intregii tari. Iar Romania a devenit o tara a angajatilor cu salarii mici. A angajatilor cu salarii mici si care de abia traiesc de pe o zi pe alta.

Econtext va prezinta o realitate trista pentru Romania, pentru romanii care muncesc zi de zi. Va prezentam un top al saraciei, dar pentru angajati. Mai precis, va aratam cati angajati din fiecare stat european traiesc sub pragul saraciei.

Iar tara noastra e pe o pozitie ingrijoratoare.

Saracie

Inainte de a vedea clasamentul european, sa mai spunem ca Econtext a realizat si alte analize despre saracie. Numeroase alte analize! Sa amintim doar cateva dintre acestea!

In urma cu un an, am publicat o analiza despre numarul de persoane din fiecare judet care sunt nevoite sa manance la cantinele sociale (vezi aici cati saraci apeleaza la cantinele sociale).

Dar am aratat si cati pensionari saraci are tara noastra (click catre aceasta analiza), dar si cati intelectuali care traiesc de pe o zi pe alta (citeste AICI). Si, in final, cati romani traiesc sub pragul de saracie (acceseaza AICI).

Angajati saraci

Iar in analiza de fata vom arata cati dintre salariatii romani si europeni traiesc la limita saraciei. Definitia europeana a saraciei este cand o persoana are un venit lunar mai mic de 60% din venitul mediu net din tara respectiva. Din venitul mediu, nu din salariul mediu.

Dar sa vedem situatia in Romania. Potrivit Institutului National de Statistica (INS), venitul total pe economie a fost de 835 de lei in trimestrul al treilea al anului 2011.

Iar 60% din aceasta suma inseamna putin peste 500 de lei (501 lei mai exact). Adica circa 115 euro. Asadar, vom vedea cati angajati romani traiesc cu aceasta suma. Si cati angajati din fiecare stat european traiesc doar cu 60% din salariul mediu din tara lor.

Top

Dar sa vedem topul! Cand spuneam ca prezentam o realitate trista, nu exageram deloc. Da, din nefericire, Romania este pe primul loc in Europa la ponderea angajatilor care traiesc la limita saraciei.

Din toata Uniunea Europeana, cei mai multi salariati care traiesc cu doar 60% din venitul pe economie se afla in Romania! Pe a doua pozitie se plaseaza Grecia, iar pe locul urmator vine Spania.

La polul opus, tara cu cei mai putini angajati care traiesc sub pragul saraciei este Cehia. Doar 3,7% din angajatii cehi traiesc sub pragul saraciei.


02. Elan Schwartzenberg candidează sub acoperire la Primăria Capitalei - Apr 9, 2012 9:03:00 AM

PDL mai aruncă în luptă un candidat din tabloidul REALITATEA tv
Elan Schwartzenberg candidează sub acoperire la Primăria Capitalei
Elan Schwartzenberg candidează sub acoperire la Primăria Capitalei Foto ziuanews.ro

PDL încearcă o nouă șmecherie pentru câştiga alegerile la Primăria Capitalei. Nu e vorba despre deja perimata schemă cu dosar penal și arestare, ci trupeții lui Băsescu s-au hotărât să arunce în luptă mai mulți candidaţi, pentru a dispersa voturile astfel încât Sorin Oprescu să nu poată câștiga alegerile.

Deocamdată candidații PDL sunt Silviu Prigoană- oficial și Elan Schwartzenberg - sub acoperire.

Ziariștii de la ziuanews.ro au dezvăluit luni că în zona Palatului Victoria au fost distribuiți sute de fluturaşi care îl prezintă pe Elan Schwartzenberg drept candidat la Primăria Capitalei. Aşa cum se poate observa din imaginea alăturată, fostul soț de divă tv îşi prezintă şi calitățile pe care crede că le are pentru a fi ales primarul Bucureştiului: "Prosper om de afaceri. Experienţă în tranzacţii imobiliare. Proprietar Realitatea TV. Personalitate a vieţii publice. Cetăţean global: român, israelian, rezident Monaco". Tot din fotografia fluturașului electoral se poate observa că Schwartzenberg își face reclamă pe un fond coloristic compus din culorile PDL, portocaliu și albastru.

Cei de la ziuanews.ro l-au surprins pe israelian, joi, la sediul PDL Modrogan, unde ar fi participat la o şedinţă convocată Emil Boc, în care se discuta despre candidaţii partidului la alegeri locale.
Contactat de ziuanews.ro, Schwartzenberg a susținut că habar nu are de fluturaşii prin care se anunţă candidatura sa la Primăria Capitalei. ” Nu cunosc subiectul, nu ştiu nici de fluturaşi, nu cunosc subiectul, nu candidez la nimic. Sunt cu fiul meu în week-end, nu ştiu subiectul, habar n-am de ceea ce discutaţi", a spus fostul consort al Mihaelei Rădulescu. Schwartzenberg a răspuns la fel de aiuritor şi în ceea ce priveşte vizita pe care a făcut-o la PDL, declarând că nu știe pe unde umblă!!! ” Încă o dată: sunt cu fiul meu la Monaco. Mă aflu la Monaco în secunda asta. În rest, nu ştiu pe unde umblu, ce fac, unde am fost, ce candidez, habar n-am", a afirmat proprietarul în acte al postului Realitatea TV.

Nu ar fi deloc surprinzător ca Schwartzenberg să execute o candidatură în folosul PDL având în vedere mai multe aspecte. În primul rând, afaceristul e ultra-cunoscut pentru apropierile sale oportuniste pe lângă toate puterile politice care s-au perindat la conducerea țării. Apoi, televiziunea de știri pe care în scripte Schwartzenberg o patronează s-a transformat de ceva vreme într-o tribună propagandistică a regimului Băsescu. Și nu în ultimul rând, fostul soț al divei autoexilate la Monaco are imense interese imobiliare în București iar afacerile sale în acest domeniu scârțâie rău de mai mult timp.
După Prigoană și Schwartzenberg, coborâți din tabloide și emisiuni de mahalageală mondenă, oare pe cine mai trimite PDL la luptă cu Sorin Oprescu?Probabil că siliconatele Sânzi și Cruduța se antrenează și ele să îl confrunte pe doctorul Primar General.


03. PublikaTV creşte de la o zi la alta - Mar 21, 2012 5:07:00 AM


Publika TV creşte de la o zi la alta şi acest lucru presupune cumva o maturizare a societăţii.Am fost plăcut surprins când am văzut ştirea despre noul record de audienţă înregistrat de postul Publika TV.In opinia mea,acest record este şi unul pentru Republica Moldova în ceea ce priveşte interesul public.Zic un record şi pentru Republica Moldova deoarece într-o ţară în care interesul publicului este să vadă câţi mai mulţi morţi şi cât mai multe violuri este foarte greu să faci rating cu ştiri care au în vizor interesul public,ceea ce face Publika TV –prestează pentru interesul public.Faptul că în data de 16 martie la ora 11:32 era lider incontestabil şi 1 din 4 televizoare din mediul urban erau pe Publika post care prestează pentru interesul public este întradevăr un record pentru Moldova.
Desigur,aici s-a intersectat interesul public cu interesul publicului în mod miraculos chiar dacă în joc este ştirea despre alegerea şefului statului după câţiva ani în care nu a existat unul.Dacă alegerea şefului statului se întâmpla seara sigur cetăţenii se uitau la emisiuni care nu are nici o legatură cu interesul public şi de preşedintele tării aflau a doua zi sau a treia când îşi făceau cumpărăturile în piaţa centrală însă chiar şi în asemenea condiţii eu cred ca este un progres.
Publika TV este un post care prestează pentru absolut toţi cetăţenii însă o parte bună fiind doar nişte giboni cu drept de vot nu au un nivel de înţelegere care să le permită să perceapă ce li se transmite sau nu sunt interesaţi de propria soartă,pentru că de multe ori foarte mulţi cetăţeni habar nu au despre ce se vorbeşte sau care este importanţa evenimentului sau a temei discutate şi schimbă canalul unde se prezintă doar accidente,înmormântări,violuri pe post de ştiri sau diferite emisiuni irelevante în registru social,nefiind conştienţi că de fapt acel eveniment probabil îi va marca viitorul.
De la înfiinţare în tot acest timp Publika a ţinut să-şi menţină poziţia în calitate de post de ştiri în adevăratul sens al cuvântului,prezentând ştiri care nu au denaturat forma şi conţinutul lor iniţial rămânând astfel imparţial pe scena mass-media,ceea ce dă dovadă de profesionalism.Nu cred în educaţia oferita la TV însă sunt convins că talk show-urile realizate de Publika TV pot revoluţiona gândirea colectiva ţinând cont de faptul că dezbaterile au loc într-un registru de imparţialitate.
Publika TV este într-o continuă luptă cu interesul publicului care este tot mai însetat de şoc-uri şi tot felul de inepţii şi care al naibii nu vrea să se maturizeze.
04. UDREA : ŞI EU AM FOST UMILITĂ ! Oare cati au avut sansa s-o umileasca pe Udrea? - Mar 14, 2012 1:43:00 PM


Elena Udrea se simte umilită. La trei zile de cînd Traian Băsescu a declarat că funcţia de preşedinte a fost cea mai umilitoare perioadă din viaţa sa, şi Elena Udrea a mărturisit că ani de zile a înghiţit în tăcere“nenumărate umilinţe publice”, dar că acum s-a hotărît, din altruism, să vorbească.Of, of of!

“Niciodată nu am recunoscut ce simt, pentru că o femeie cînd trece prin atîtea situaţii jenante, aşa cum trece o femeie în politică, aşa cum am trecut eu, consideră că nerecunoscînd este mai simplu să depăşeşti anumite momente. Nu m-am lamentat, dar nu cred că este bine, nu e vorba numai de mine, ci de toate femeile din politică şi ar trebui ca toate să aibă o şansă să nu mai treacă prin ce am trecut eu.”

Spre deosebire însă de Traian Băsescu, cel care din cauza umilinţelor pe care le tot îndură din 2007 încoace, s-a hotărît să iasă din viaţa politică în 2104, Elena Udrea nu se retrage. “Asta îi înnebuneşte pe foarte mulţi. Cît o să cred despre mine că sunt un om care vrea să facă lucrurile cu bună credinţă, o să rămîn în politică, spre disperarea unora”. Cine sunt aceşti “unora” ar fi interesant de aflat pentru că are legătură cu noua ei imagine de victimă.

Mai nou, ea se află într-un duel mediatic cu premierul. MRU într-un interviu la TVR, a declarat că el nu este înclinat spre piscine săpate în orice fel de localităţi. România nu e o ţară de înotători, a spus el. Elena Udrea s-a simţit vizată şi a replicat că proiectele cu piscine şi săli de sport nu au fost demarate de ea, ci de predecesorii săi la Dezvoltare Regională, Laslo Borbely şi Vasile Blaga. Ea a adăugat că nu este interesată de piscine, nici măcar de cea de la Vila Lac 2. Aici îşi are reşedinţa şeful statului, iar Traian Băsescu a povestit în mai multe rînduri că înoată 30 de minute zilnic ca să se menţină în formă. Deci, hodoronc-tronc, Elena Udrea anunţă pe toată lumea că nu împărtăţeşte stilul de viaţă al preşedintelui.

Problemele Elenei Udrea sunt însă abia la început. După ce a părăsit guvernul, ea a admis că este o vulnerabilitate pentru partid. Nu şi-a imaginat cît este ea însăşi de vulnerabilă. Discuţia despre felul în care s-au cheltuit banii la ministerul dezvoltării regionale duce foarte departe. Atunci cînd a vorbit, aparent razant despre asta, Mihai Răzvan Ungureanu a dat peste tăciuni aprinşi.

Simţindu-se încă la adăpost, doar Traian Băsescu a lăudat-o duminică, iar Emil Boc i-a luat apărarea luni, într-un alt interviu televizat, Elena Udrea i-a transmis public lui MRU că nu prea ştia subiectul cînd a deschis gura: “Referitor la bazinele de înot, mă aştept ca membrii Guvernului, primul ministru, să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3. Din ceea ce a spus Mihai Răzvan Ungureanu reieşea că nu ştia foarte bine subiectul”. Sigur că MRU are scuze, e de numai 2 săptămîni premier, a lăsat ea uşa deschisă, dar “trebuie mai multă rigoare, pentru că riscul este să ai abordările unor persoane care vorbesc cu rea-credinţă”.

Aştia cu rea-credinţă or fi cei care caută să vadă unde sunt banii din fondurile europene. Dacă-i aşa, MRU o să intre curînd în buclu. Ori aduce fonduri UE şi doamna Udrea riscă să fie şi mai umilită ca de obicei. Ori, nu aduce şi atunci Traian Băsescu, o să spună că nu e bun de premier, recte de preşedinte şi lider PDL.


Citeste mai mult: MERCENARUL ROMAN
05. UN DISCURS DE BALAMUC - Mar 9, 2012 6:04:00 AM


Tandemul Basescu – Ungureanu functioneaza. Indiferent ce spun criticii acestora despre natura imorala a acestei combinatii politice. Intre un presedinte – jucator, care nu se mai bucura de credibilitate spre sfarsitul ultimului sau mandat, si un premier silitor si ascultator, parasutat in Palatul Victoria din functia de sef al spionajului romanesc. Un fel de, sa-i spunem, tehnocrat, care, pe zi ce trece, isi lasa barba de politician. Dar tandemul in sine, sub aspectul eficacitatii, merge mai departe. Si devine din ce in ce mai periculos. Atat pentru opozitie, cat si pentru coalitie. Lovitura de imagine, pe care a dat-o Traian Basescu in Parlamentul Romaniei, va fi contabilizata nu peste multa vreme in beneficiul lui Ungureanu. El poate deveni golgheter pe seama suturilor trase de Basescu in poarta poporului roman.

Sunt multe comentarii de facut, si au si fost facute, inclusiv de catre mine, pe seama discursului Presedintelui Traian Basescu din Parlamentul Romaniei. Sunt multe dezinformari acolo, ca sa nu le spun minciuni gogonate, si multe accente de un populism extrem. Dar pana la urma ce va retine cetateanul? O informatie extrem de simpla si de eficace, ca mesaj social si politic. Si anume ca exista o speranta confirmata de la cel mai inalt nivel al deciziei politice, ca salariile si pensiile amputate sa fie “reintregite”, conform expresiei domnului Traian Basescu. Si asta se va intampla, chiar daca legile vor fi incalcate si in dispretul bugetului de stat, si a angajamentelor asumate iresponsabil fata de FMI, cu cateva zile inainte de alegerile locale. Ce mai retine cetateanul? Intelegand sa interpreteze corect cuvantul “reintregire”, el va ajunge la concluzia ca va primi, din urma, ceea ce s-a amputat timp de aproape 2 ani si, in plus, veniturile vor reveni la nivelul din 2009. Si asta pentru ca cetateanul de rand este tentat sa faca o confuzie intre venituri si salarii sau pensii. El nu-si va pune prea multe intrebari privind sursa acestor bani.

In mentalul colectiv, romanii ar putea trage concluzia ca Presedintele Traian Basescu, profund preocupat de soarta lor, a numit un premier tanar si performant, care si-a facut o echipa la fel de tanara si performanta, si ca acest guvern a facut magie si a descoperit o solutie miraculoasa. Sa readuca acolo unde era nivelul de trai al romanilor, fara a le afecta in vreun fel viitorul.

Daca Ungureanu se va conforma, si nu ma indoiesc de acest lucru, atunci el va taia o parte din fondurile destinate Dezvoltarii, va face masive imprumuturi externe si va strange banii necesari pentru ca porunca prezidentiala sa fie indeplinita. Cu ce rezultate? Credibilitatea noului premier va creste exponential. Intr-o asemenea masura, incat PDL se va agata in trena lui pentru a obtine rezultate mai bune in alegeri. In al doilea rand, acelasi premier Ungureanu, la sugestia aceluiasi presedinte – jucator, a umflat fondul de rezerva, luand bani de la Dezvoltare si Transporturi, pentru a controla si mai bine primariile coalitiei in perioada preelectorala. Care, la schimb, vor primi bani.

O buna parte din Romania nehotaratilor, o buna parte din Romania tacuta, se va lasa ametita. Ungureanu castigand, astfel, un important capital electoral. Asta daca opozitia nu va lua contramasuri la fel de eficace.


06. Tribunalul Bucureşti a suspendat cele două procese intentate de Vîntu lui Băsescu - Feb 24, 2012 1:46:00 PM
Cele 2 procese în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu îi cerea lui Traian Băsescu daune de câte 1 milion EUR au fost suspendate, astazi, de magistraţii Tribunalului Bucureşti, informeaza cotidianul.ro.

Tribunalul Bucureşti a ridicat din oficiu excepţia perimării, pe motiv că Sorin Ovidiu Vîntu nu a mai manifestat interes pentru cele două procese, respectiv faptul că avocaţii săi nu s-au mai prezentat în instanţă de un an de zile.

În primul dosar, deschis la Tribunalul Bucureşti pe 9 iulie 2009, Vîntu le solicita judecătorilor să-l oblige pe Traian Băsescu la plata unor daune de un milion de euro pentru acuzaţiile pe care acesta i le-a adus într-o emisiune de televiziune.

Pe 16 iunie 2009, Traian Băsescu l-a acuzat pe Sorin Ovidiu Vântu, în emisiunea "Naşul" de la B1TV, că a dat un "tun" în valoare de 60 de milioane de euro, la sfârşitul guvernării Tăriceanu.

În replică, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, la 9 iulie 2009, că nu înţelege "din ce motive preşedintele a făcut aceste declaraţii". În ultimă instanţă, nu sunt exegetul operei şi declaraţiilor sale. Dar, sincer vorbind, eu nu le-aş fi făcut. Poate că, de acum încolo, va fi mai prudent în declaraţii - a afirmat el.

În al doilea dosar, deschis pe 7 august 2009, tot la Tribunalul Bucureşti, Sorin Ovidiu Vîntu reclama afirmaţiile lui Traian Băsescu la o emisiune de la Radio România Actualităţi.

Traian Băsescu declara atunci: Sunt trusturi, cum ar fi Realitatea-Caţavencu şi Antena, care, în mod netransparent, sunt hotărâte să influenţeze decizia politică. (...) Preacinstiţii ziarişti ai acestui trust oare de ce nu apar zilnic cu poze ale amărâţilor de la FNI la tribunal, când ştiu că a fost condamnată Vlas pentru că a umblat cu creion, dar banii acelor amărâţi sunt la Vîntu? (...) Cu banii luaţi de la FNI, tătucul Vîntu a făcut televiziune cu care face politică şi ne spune nouă ce e bun.

Omul de afaceri considera că preşedintele României i-a adus prejudicii de imagine prin aceste declaraţii, deoarece acreditează ideea că politica editorială a trustului este influenţată de patronat.


07. Ce iar face nemtii lui BASESCU? - Feb 18, 2012 12:07:00 PM


Președintele Germaniei, Christian Wulff, fost prim ministru de land, a demisionat după cel mai scurt mandat din istoria Germaniei. De asemenea, este pentru prima dată când Parchetul cere ridicarea imunității pentru un președinte în funcție și asta nu pentru că le lipsește curajul…ci pentru că n-a mai fost cazul. Mă miră faptul că n-a fost nevoie de un desant de procurori români de la D.N.A.-ul lui Daniel Morar, însoțiți de indispensabilii mascați, care să-i învețe cum e cu anticorupția. N-am auzit nici ca ambasadorul american sau cel olandez să fi făcut radiografia națiunii germane și să le dea indicații pe cine să lege și pe cine nu, să acuze faptul că membrii Bundestagului au imunitate sau că Bundestagul ar deveni astfel o barieră în calea legii.

Aștept cu nerăbdare o declarație a lui Günther Krichbaum, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestag-ului german, unul dintre cei mai fervenți avocați ai acuzarii si ai monitorizării României de către Comisia Europeană sau, cu alte cuvinte, unul dintre cei la care se apelează atunci când este nevoie de mesaje “anticorupție” în media românească. Și, pentru că soția celui menționat anterior a fost un pic consilier la Monica Macovei, aș vrea s-o văd în aceeași conferință de presă și pe campioana reformelor de cacat din Romania

Redevenind serioși, evident că nu mă aștept ca ambasadorii amintiți să-și permită un asemenea afront în Germania, dl. Günther Krichbaum mă îndoiesc că va da mesaje, Monica Macovei nu mă interesează. Cât despre șeful D.N.A. sunt convins că nu va fi solicitat și din cauza faptului că, în opinia domniei sale, un președinte este imun în fața justiției, inclusiv pentru fapte penale de drept comun.
09. GUVERNUL BOC A DEMISIONAT - Feb 6, 2012 11:09:00 AM

Boc nu pleacă prea repede de la Guvern
emilboc

Emil Boc a depus mandatul cabinetului său. Nu înţeleg bucuria provocată în rândul opozanţilor regimului Băsescu. Evenimentul a fost îndelung ticluit la Cotroceni. Mutarea de şah este în favoare acestuia. Se ştie din psihologia maselor, că memoria colectivă este de scurtă durată. Mizează pe uitare. Boc n-a plecat încă de la Palatul Victoria. Urmează lungii colocvii numite consultări. Unii vor susţine una, alţii vor susţine altă variantă. Conform Constituţiei, noul premier desemnat are la dispoziţie zece zile să-şi nominalizeze titularii portofoliilor ministeriale. În cazul în care nu trece de Parlament, va fi desemnat altul sau tot el. Aici Constituţia este şchioapă. Iar consultări. Şi iar zece zile, şi iar Parlament. Joaca de-a desemnarea poate fi de trei ori. Convenabilă puterii. Am am trăit un asemenea provizorat. Cazul Lucian Croitoru e un exemplu de tergiversare democratică. Timp în care Boc a condus guvernul, mă rog Băsescu, prin degeţelul lui mic Emil Boc.

Demisia lui Boc nu e pentru salvarea ţării, ci a unei puteri care a coborât drastic în sondaje. Ochii întregii mas-media şi a populaţiei vor fi aţintiţi pe noul cabinet. Trece sau nu trece. La adăpostul acestei umbre de reflector, primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene ai PDL vor fi ghiftuiţi, pentru că primul pas de salvare al sistemului se va muta pe forţa lor organizatorică. În perioada jocului democratic al desemnărilor, fondurile guvernamentale şi cele din proiectele europene vor fi îndreptate spre fiefurile portocalii. Să nu uităm că Boc va rămâne mult timp încă. Când puterea portocalie se va asigura că planul de salvare merge conform graficului, iar bugetele locale vor fi burduşite, vor vota un premier convenabil, dar menţinând un ministru obedient la interne. Acolo e cheia. Nu vor ceda în ruptul capului acest bastion de fraudare a alegerilor.

Interesant este cine va accepta să se joace de-a guvernarea.Predoiu este premier interimar...cica el a dezvirginat-o pe Udrea asa ca merita acest post.
10. O noua perdea de fum tip BASESCU,dupa condamnarea lui Nastase - Feb 3, 2012 10:36:00 AM
Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la şase luni de închisoare cu executare
Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la şase luni de închisoare cu executare
Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă. În acelaşi dosar, Ion Ilie Cezar a primit cinci luni de închisoare. Decizia poate fi contestată la Tribunalul Capitalei,

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost trimişi în judecată pe 23 mai 2011. Cei doi sunt acuzaţi de şantaj.

Potrivit acuzării, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro sau să accepte denunţarea unui contract.

Constrângerea a fost realizată prin ameninţarea cu uciderea părţii vătămate, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.
11. PEDELISTII FAC ZID IN JURUL LUI BASESCU - Feb 1, 2012 2:15:00 PM

La Base vine-un PDL-ist
Cu spume-n dinti, tacut si trist
Si-i spune, cu un glas subitre:
"-A dat iar disperarea-n mine"

"-Dar ce-ai patit? "-intreaba Chiorul
"-Cum ce-am patit??? Sunt disperat!!!
Toti Pietarii-s de cacat!
Ca sunt basist m-au atacat
M-au umilit si m-au spurcat
Pula prin gura mi-au bagat
In Piata toti m-au invitat
Ca sa le spun, sezut pe vine
Ce inteleg prin "traiti bine".

"-Eh, si ce vrei de la mine?

" -Pai vreau si eu doua conserve
Si-as vrea sa-mi dai si bani de-un znitzel
Si niste bani de-o bere as vrea
Ca mi se strepezeste glanda
De cati si-o baga-n gura mea!!"

Uitandu-se la el cu jale,
Cu ochiul bun el lacrimand
Raspunde Chiorul cu furie
La coltul gurii spumegand:

"-Mai prostule!!! ce vrei tu dara???
Sa-ti dau conserve si cotlet???
-Pai sa-mi sugi pula mai otreapa!
Tu ma sustii, sau vrei banchet???
-Nu vezi ca tara-i in nevoie???
- Ca toti pe mine-au tabarat???
Cu banii platesc intelectualii
Sa scrie ca nu-s om urat!
Ba chiar frumos,deci chipes, mandru
ei scriu ca sunt-si le doresc
Lui Cartianu si lui Plesu
Ca-mi sunt in solda, sa-i platesc!
Caci tara e la anaghie
Si banii sunt putini, cum vezi
De cand mi-a dat blenoragie
turista de la "spatii verzi"!
-Am dat toti banii pe pastile
Si pe intelectuali rasati
sa scrie bine despre mine
si de cacat de deputati!
-De vrei sa ma sustii cu gura
Am sa ma sprijin eu in ea
Cat imi incape toata pula
Ca asta este plata ta!
-Esti un cretin ce mori de foame-
si tot ce stii sa constuiesti
e sa cersesti doua conserve
pentru ca scrii ca ma iubesti???
-Hai marsh d´aici, banii-s la Udrea!
Ea ii imparte, ca-i jartea!
Ii tine la chiloti,cu grija
si restul-sunt la mine sunt sub saltea!
-Asa ca pleaca-n pula mea
de PDL-ist prost fara scoala
sa nu cumva sa-ti dau si-o muie
daca cumva mi se mai scoala!"
12. LUPTA CONTINUA - Jan 21, 2012 11:20:00 AM
Previzualizaţi14. PRIMUL arestat preventiv 29 zile LA UNIVERSITATE - Jan 17, 2012 7:55:00 AM
Judecătoria Sectorului 4 a aprobat luni cererea procurorilor de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile pe Mihai Căpăţână, primul caz de acest fel după începerea protestelor antiprezidenţiale. Mihai Căpăţână, un tânăr de 24 de ani care a declarat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 că este de meserie electrician, este portretizat de presă ca fiind un mare huligan “nazist” pentru că pe contul lui de FaceBook a ales pentru poza de profil un steag cu svastică. Cel mai probabil alegerea sa a fost făcută în glumă, avându-se în vedere faptul că printre cântăreţii preferaţi ai acestuia este şi 2pac, un cunoscut rapper de culoare american. Multe din textele cântecelor rapperului, ucis în 1996 la 25 de ani în urma unui conflict între găştile interlope de cartier, vorbesc despre “rasismul” albilor şi despre viaţa negrilor din SUA. Astfel catalogarea tânărului de către cotidianul online Gândul sau postul Pro Tv dret “nazist” este o forţare grosolană, menită să atragă publicul dornic de senzaţional şi să adauge o “circumstanţă agravantă” întregii poveşti. Mihai Căpăţână a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. Procurorii de la sectorul 4 au cerut judecătorilor arestarea preventivă pentru 29 de zile a tânărului, magistraşii aprobând solicitarea acestora. “Inculpatul a participat alături de alte persoane rămase neidentificate până în acest moment, în data de 15.01.2012, la incendierea unor bunuri aparţinând domeniului public, din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti”, arată procurorii într-un comunicat transmis presei. Sursa: FrontPress.ro
15. Adevarul despre REVOLUTIE !? - Dec 17, 2011 8:45:00 AM

Adevarul despre revolutie !? cui si mai ales pentru cine este important? Astazi, sistemul este diferit fata de cel din acele vremuri? .. ca si nume ? ..Democratie!!! nu cred o clipa ca in acele vremuri, oamenii intelegeau sau stiiau macar 1% din ce o sa-i astepte .. cine stiau mai multe, erau carturarii si oamenii de presa .. citeau si informatiile erau filtrate aproape real prin ce va sa vina ... poporul atunci, ca adevar, dorea schimbare .. vinovatul cu sau fara vina era unul ... DICTATORUL .. astazi, democratia ne da voie sa urlam, sa facem greva foamei, sa ne dam foc, sa ne sinucidem, sa cerem eutanasierea ... si ce folos? saracii au fost dublati, triplati .. in acesti ani, sistemul de invatamant si medical am vrut sa spun ca este la pamant ... spun ca este demolat ... armata nu mai exista, decat numai pentru potentiale represalii a populatiei ... in schimb astazi am adus SRI -ul la rang de arta! conducem prin forta si teroare, suntem si ramanem vasali .. ai cui? ai carui cur se afla mai aproape de buzele conducatorilor .... vindem demnitatea poporului pe interese meschine de grup ... poporul niciodata nu a fost batjocorit in asemenea hal de ROMANI ... TRAIASCA ROMANIA LIBERA! ... indemnuri ce urmau calendaristic acum, parca 100 de ani .. si , care paresa ,ca astazi inseamna mai mult ca niciodata... Ce-ti doresc eu tie Dulce Romanie .... nu stiu, nu pot sa mai gandesc decat pana maine, atunci cand trebuieste sa platesc facturile, impozitele, sa cumpar mancare la copii .... Romania mea, cheama-ma pe mine si pe multi altii sa schimbam ceva .... prima data sa transforma frica cu demnitate si onoare in puterea de a spune si lupta pentru cei multi .. ca mine si ca tine, semenul meu ..
16. DORMITI LINISTITI - SRI are grija de noi - Dec 9, 2011 1:13:00 PM
ASCULTAREA TELEFOANELOR MOBILE a devenit un fapt obisnuit in Romania -TOTI suntem interceptati !
In primul rand nu trebuie sa ne lasam amagiti de ideea ca doar cei care au gresit cu ceva impotriva legii, elementele criminale sau teroristii ar trebui sa se teama de aceste interceptari. Categoriile vizate sunt mult mai largi si implica subiecti care devin interesanti prin prisma preocuparilor lor in viata publica, economica sau politica. De exemplu toti cei care intr-un fel sau altul protesteaza impotriva politicilor oficiale se pot trezi ascultati si monitorizati. In SUA, printre cuvintele cheie care declanseaza monitorizarea convorbirii se afla si "Greenpeace", "Amnesty International",anarchy" sau "human rights". Deci daca faceti parte dintr-o organizatie umanitara sau ecologista, puteti fi interceptat fiindca incomodati pe cei de la putere sau chiar serviciile secrete, pentru ca se stie bine ca in general exista multe incompatibilitati intre un serviciu secret si apararea libertatii si a drepturilor omului. Totodata exista marturii indubitabile despre cum diversi ziaristi sunt ascultati, chiar fara sa fie anchetati in nici un fel, doar fiindca scriu despre subiecte sensibile.

Alte motive pentru care cineva poate fi interceptat se afla in sfera politicului...de exemplu un om public,in special din opozitie, dar si din cercul puterii(pentru santaj) despre care se afla ca are o amanta, poate fi foarte usor santajat de diverse grupuri de interese, in special cele care au influenta si asupra serviciilor secrete. Mai periculos inca, in sfera economicului daca se intercepteaza convorbiri private se pot afla astfel informatii economice confidentiale, planuri pentru bursa, tinte de licitatie pentru diverse contracte, etc. Aceste informatii sunt printre principalele arme cu care se pot da "tepe" sau "tunuri" economice, in care sa fie implicate sume imense de bani.
17. Nu ma mira ca Basescu a jignit-o pe ziarista AP, ma mira ca n-a scuipat-o in ochi - Dec 8, 2011 12:23:00 PM


Închisoarea CIA din România s-ar fi aflat în clădirea ORNISS

Associated Press şi televiziunea germană ARD susţin că au localizat fosta închisoare CIA din România şi au aflat detalii despre aceasta, o emisiune în acest sens urmând să fie difuzată joi de postul ARD.

Spre deosebire de centrele din Lituania şi Polonia, închisoarea CIA din România nu s-a aflat într-o zonă izolată, ci "la vedere", în apropierea unui bulevard mare, pe o stradă cu copaci şi case ,
18. Metoda "CONFUCIUS" de evitare a crizei - CHINA - Dec 6, 2011 12:24:00 PM

Cu o viteza, istoric vorbind, cu totul si cu totul neobisnuita, lumea se schimba. Fundamental. Imperiul sovietic a cazut si, dupa o scurta pauza a istoriei, vedem ca si ceea ce a mai ramas, respectiv Rusia, se clatina. Si se clatina din temelii si Statele Unite ale Americii. In viitor, planeta ar putea fi dominata de alte centre de putere. Cum ar fi China. Cat de repede va fi predata stafeta puterii in lume? Si care vor fi consecintele?

In urma cu 20 de ani, la Washington, lumea politica traia o stare de euforie. Nu mai exista adversar. Uniunea Sovietica se destramase. Rusia insasi se afla pe buza prapastiei. Se petrecuse o implozie. Singura grija a Washingtonului, secondat de puterile europene, era sa controleze implozia. Sa ajute Moscova sa-si recastige un relativ echilibru, pentru ca, la randul ei, sa poata controla cat de cat haosul din noile state independente.

Sub Putin, Rusia a dat semne de redresare. Alegand, insa, un drum gresit. Centralizarea excesiva, atuocratia vecina cu dictatura, suprimarea libertatilor si controlul asupra a ceea ce numim economia functionala de piata. Prin ingradirea concurentei. Atuul Rusiei l-au constituit, si inca il constituie, resursele. Dar modelul Moscovei a esuat. Au observat acest fenomen mai intai specialistii, mai apoi analistii si, in fine, astazi, acest fapt este vizibil pentru toata lumea. De altfel, ceva se intampla si cu resursele. De vreme ce Rusia sisteaza exportul de petrol. Si mareste cu 40 la suta tariful la gaze. Efectul poate fi ori un nou compromis, de asta data major, al Uniunii Europene, care s-a cam transformat in muzeu, ori abandonarea treptata a Rusiei si indetificarea de solutii alternative. Ceea ce ar putea insemna ca, in plan politic si geostrategic, Rusia ar putea sa conteze, in viitor, mult mai putin sau aproape deloc pentru axa aliatilor ei traditionali, Paris-Berlin.

Dar marea drama a secolului o traieste America. Acum, cand o noua putere mondiala, China, ii sufla in ceafa, urmand sa depaseasca Statele Unite in 2016, visul construit in urma cu 20 de ani, al cuceririi si stapanirii Eurasiei, s-a destramat pentru Washington. Dupa euforia creata de caderea Zidului Berlinului, apoi de prabusirea Uniunii Sovietice si, in fine, de proiectele geostrategice intr-o lume unipolara, controlata exclusiv de Washington, America se confrunta si ea cu pericolul unei implozii. Daca va fi asa, atunci Statele Unite vor fi fost puterea dominanta cu viata cea mai scurta din istoria omenirii. Dupa criza declansata in urma cu trei ani, cand lasau impresia ca si-au revenit cat de cat, iata ca Statele Unite se confrunta cu cateva crize majore. O criza a dolarului. Singura moneda din lume care inca poate fi tiparita la liber. Dolarul scade vertiginos. Ratingul de tara scade si el. Deodata. Cu doua puncte. Si izbucneste o noua criza pe piata imobiliara. Daca America intra din nou in recesiune, criza politica de la Washington va putea fi fatala pentru viitorul proxim al acestui important stat al lumii.

In timp ce America se clatina, China duduie. Anul trecut a ajuns pe locul doi, depasind Japonia. Curand, foarte curand, aproape instantaneu la scara istorica, China intra in pas de defilare pe culoarul castigator. Cu un model politic cu totul si cu totul special. Care da peste cap toate teoriile moderne. Si alaturi se aliniaza India.

Planeta se schimba, inversandu-si polii economici si politici cu viteza fulgerului.

Filozofia lui Confucius era intru totul deosebita de cea a democratiei din ziua de azi. Democratia, inventata de greci inca din antichitate, cultiva competitia dintre oameni. Competitia e modul principal de dezvoltare a societatii moderne.Tinerii de azi sunt stimulati sa fie primii,prin orice metode, important este sa fi primul!
Insa aceasta nu e singura metoda. Efectele secundare ale competitiei sunt grave. Competitia, purtata pentru a demonstra ca esti cel mai bun, stimuleaza in primul rand agresivitatea. Deasemeni stimuleaza un anume mod de a te privi pe tine insuti: a te privi din exterior, in permanenta comparatie cu cei din jur, care sunt doar niste competitori, niste adversari. Atunci, cand te compari cu altii, devii o simpla imagine in proprii tai ochi. Te indepartezi de tine insuti, de standardele proprii de viata, de principiile proprii, pentru a putea sa ti le ajustezi dupa ceilalti si a demonstra ca esti superior. Devii exact asa cum cere societatea sa fii,fara scrupule,fara mila,fara morala, doar pentru a le face pe plac si a castiga aprecierea lor si competitia. In felul acesta ajungi curand sa traiesti cu unicul scop de a demonstra celorlalti ca esti mai bun decat ei. Ajungi sa fii o simpla imagine care se formeaza dupa cum este moda, caci traiesti pentru aplauzele multimii si esti in stare de orice pentru a fi aplaudat. Traiesti ca sa-ti construiesti imaginea si ca sa ti-o mentii.

Confucius a imprimat societatii chineze un alt stil, un alt imbold pentru dezvoltare. In China existau competitii, insa scopul principal nu era sa demonstreze sau sa afle care e cel mai bun. Scopul competitiilor era sa dezvolte spiritul, mentalitatea, armonia dintre trup si suflet, la nivel de individ. Nu era cel mai important lucru care e cel mai bun la tirul cu arcul, ci cel care era in armonie cu el insusi. Nu era suficient sa nimeresti tinta perfect, conta si modul in care o faceai. Conta felul in care iti coordonezi miscarile cu sunetele muzicii. Mai important decat antrenamentul militar era educatia si moralitatea,credinta,gandirea. Competitiile si antrenamentele aveau scaopul nu de a creste capacitatea de lupta, ci de a intari spiritul, de a evolua si a te dezvolta armonios.

Invataturile lui Confucius au influentat chinezii si la nivel de societate, nu numai la nivel de individ. Societatea chineza s-a dezvoltat enorm datorita faptului ca nu a fost incurajata competitia agresiva dintre oameni, ci armonia dintre ei.Si azi poti sa vezi dimineata grupuri mari de chinezi in parcuri care fac miscari simple dar armonioase,fiecare le face asa cum poate,nimeni nu se uita la celalalt,toti sunt concentrati pe spirit,pe respiratie, cu ajutorul miscarilor trupului.Armonia dintre trup si suflet este mai importanta decat competitia, care mareste agresivitatea.
19. STUDENTII NU SE LASA PROTESTELE IAU AMPLOARE - Nov 29, 2011 8:46:00 AM
Studenţii către Funeriu: 6% din PIB pentru Educaţie sau demisia!

Pe fondul mişcării studenţeşti care a avut loc joi, 24 noiembrie 2011, în cadrul Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, şi luni 28 noiembrie 2011 în cadrul Facultăţii IMST, Uniunea Nationala a Studenţilor din România informează că va mai realiza o nouă dezbatere într-un alt amfiteatru din cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, marţi, începând cu orele 18.00.

Reprezentanţii studenţilor vor să atragă atenţia şi asupra modului în care conducerea universităţilor încearcă să împingă mişcarea studenţească spre obedienţă, atunci când studenţii aduc acuze incomode liderilor politici, aşa cum s-a întâmplat la Facultatea de Istorie din Bucureşti.
UNSR informează că sprijină comunitatea universitară în demersurile care privesc acţiunile de militare pentru un buget al educatiei de cel puţin 6%, aşa cum s-a stipulat în Pactul Naţional Pentru Educaţie din anul 2008.

"Cerem ca acest domeniu fundamental care este baza unei societăţi dezvoltate, educaţia, să fie respectat şi susţinut de Guvern printr-o finanţare corecta. Dacă ministrul Funeriu nu este interesat sau nu este în stare să asigure acest lucru, noi îi cerem demisia! Avem nevoie de o finantare decentă pentru ca învăţământul să facă performanţă!", a declarat Ion Poenaru, presedintele UNSR.

Studenţii din amfiteatrul aparţinând Facultăţii IMST vor rămâne în continuare acolo şi nu vor pleca până ccând ministrul Funeriu nu
îşi va da demisia sau nu va încerca să câştige 6% din PIB, se precizează într-un comunicat al UNSR.


20. Basescu si Boc si-o trag pe rand ca la tenis - Nov 25, 2011 4:04:00 PM

Dupa ce Basescu i-a tras-o lui Boc dandu-l in gat pe APOSTU primarul clujului si omul de casa al premierului ACUM e randul lui BOC s-o beleasca si s-o revoce pe Daniela Andreescu, secretar general al guvernului cu ajutorul lui Cristian Preda,si care a fost plantata ca un ghimpe in coasta lui boc de catre basescu ,andreescu a fost consilier prezidential si ii ciripea lui basescu toate nenorocirile facute de boc.Daniela Andreescu se afla de mult in scandal cu echipa lui Boc de la Cluj iar premierul deabia astepta s-o demita.

21. VANTU vrea un milion de euro de la BOC - Nov 23, 2011 10:48:00 AM

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au anunţat că se vor pronunţa peste o săptămână în procesul în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu îi cere premierului Emil Boc daune de un milion de euro, pentru afirmaţii calomnioase, informează Agerpres.

Premierul Emil Boc a venit marţi la Tribunalul Bucureşti, unde a răspuns unui set de 14 întrebări formulate de avocatul lui Vîntu.

Întrebările s-au referit la declaraţiile anterioare ale premierului, în care l-a acuzat pe Sorin Ovidiu Vîntu că a încercat să împiedice justiţia să ajungă la el, a dorit să pună mâna pe resursele României şi a fost implicat în afacerea FNI.

În faţa instanţei, premierul a spus că este un act de notorietate, lucru confirmat şi de stenogramele apărute în presă, că Vîntu s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

De asemenea, Emil Boc a fost întrebat dacă are dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale că Sorin Ovidiu Vîntu a încercat să pună mâna pe resursele României. "Am făcut declaraţia în acelaşi context arătat mai sus, reflectă date de notorietate publică", a răspuns Emil Boc.

Instanţa l-a mai întrebat pe Emil Boc dacă recunoaşte că l-a acuzat pe Vîntu că urmăreşte să împiedice justiţia să ajungă la el. "Declaraţia a fost făcută atunci când a fost readusă în discuţie tema suspendării preşedintelui care generează îngrijorare din perspectivă economică şi teamă investitorilor. Este o declaraţie politică şi este o judecată de valoare. Este de notorietate că Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut suspendarea preşedintelui", a răspuns Emil Boc. "Alianţele dintre politicieni şi presă pot crea instabilitate politică", a mai spus premierul, răspunzând unei alte întrebări referitoare la modul în care apreciază că simpla exprimare a unei opinii aparţinând lui Sorin Ovidiu Vîntu ar putea crea instabilitate politică.

Pe de altă parte, Valeriu Stoica, avocatul care îl apără pe Emil Boc, susţine că afirmaţiile clientului său au fost făcute în baza dreptului la libera exprimare, iar exercitarea unui drept nu poate reprezenta o infracţiune. "Ceea ce a pretins Sorin Ovidiu Vîntu se referă la două declaraţii, din 1 şi 2 octombrie 2010, declaraţii din care oricine le citeşte poate vedea că sunt pur şi simplu elemente de notorietate existente în dezbaterea opiniei publice de ani de zile", a spus Valeriu Stoica.


22. In timp ce PDL este amenintat sa piarda alegerile, USL este in pericol sa nu le castige. - Nov 19, 2011 12:56:00 PM

In timp ce PDL este amenintat sa piarda alegerile, USL este in pericol sa nu le castige. Intelegand aceasta realitate, si unii si altii isi ajusteaza din mers strategiile. Cel putin, aparent, PDL a pierdut initiativa in momentul in care PSD, PNL si PC s-au constituit intr-o alianta care are posibilitatea de a castiga peste 50 la suta din voturi. Cum poate recupera PDL acest prezumtiv handicap? Intr-un singur fel. Construind, la randul sau, o alianta. Nu este tarziu. Iar premizele sunt create.

Programul de guvernare al USL este una. Oferta politica adresata direct electoratului este alta. Daca, sub aspectul programului, se poate spune ca USL a atins o tinta importanta de etapa, din perspectiva ofertei electorale, a ceea ce denumim marketing politic, raspunsul este negativ. Si acest adevar devine si mai evident cand observam ca o parte a electoratului de stanga, ca si o parte a electoratului de dreapta, care potential ar apartine PSD si respectiv PNL, sunt total neglijate din perspectiva ofertei si actiunilor politice. Cel putin pana acum. Dar ce face PDL?

Beneficiind de indiscutabilul avantaj, generat de dominatia dreptei in Europa si de tendinta fireasca a Statelor Unite de a colabora cel mai bine cu guvernul aflat in functiune si cu presedintele in exercitiu, PDL este, cu certitudine, mai consolidat in plan extern decat USL. Acest avantaj poate fi sporit si extrapolat in plan intern, cu conditia ca, la randul sau, PDL sa fie initiatorul unei mari aliante, care sa revendice cealalta jumatate virtuala a electoratului romanesc. Adaugand la aceasta initiativa planurile de schimbare nedemocratica a regulilor electorale si a calendarului alegerilor, PDL si-ar putea asigura o victorie chiar daca, in acest moment, credibilitatea de care se bucura se plaseaza sub 10 la suta, ca de altfel si cea a Presedintelui, iar intentiile de vot oscileaza intre 18 si 24 la suta. In comparatie cu USL, care sta la peste 50 la suta.

Cum poate proceda PDL, pentru a construi o alianta? In primul rand, PDL va utiliza un avantaj pe care si l-a creat in raport cu UDMR. In sensul ca mentinand pragul electoral de 5 la suta, in conditiile in care, de aceasta data, vor concura trei organizatii ale maghiarilor, dintre care doua sensibil egale – UDMR si partidul lui Laszlo Tokes –, aceste formatiuni politice sunt, fiecare in parte, amenintate sa ramana in afara viitorului Parlament. Deci, sa nu mai intre la niciun fel de guvernare. Intrucat toate sunt partide populare, aflate in aceeasi familie internationala cu PDL, este de presupus ca ar accepta oferta acestei formatiuni pentru o alianta ante-electorala. Care se va numi Miscarea Populara. In al doilea rand, devine pe zi ce trece mai evident, in ciuda agitatiei necontenite a utilizarii unor importante fonduri din banii publici si chiar a santajului cu dosare penale, ca UNPR, desi aparent strange un numar mare de adeziuni ale unor activisti locali, apartinand PSD si PNL, in realitate sta tintuit la o intentie de vot ce nu depaseste 1 la suta. Pentru a intra in viitorul Parlament, UNPR trebuie sa intre intr-o alianta cu PDL si sa-si negocieze procentele din viitorul legislativ. In fine, Mircea Geoana devine disponibil. In curand, el va incerca sa formeze un nou partid socialist. Cu sprijinul financiar si logistic al puterii. Rupand cate ceva din PSD. Dar nici aceasta formatiune politica, daca ea se va forma, nu are aptitudinea de a intra singura in Parlament. Si ea se va inscrie in Miscarea Populara. Care, indiferent de nume, este oricum eterogena, atat timp cat unul dintre principalii aliati ai PDL este un partid de centru stanga, numit UNPR. Si este cat se poate de probabil ca si cele doua sau mai multe partide taranesti sa vina si ele la pachet, tot alaturi de PDL.

Nu este, asadar, deloc exclus ca, la viitoarele alegeri, sa se confrunte nu o multitudine de partide, ci doua aliante.


23. Sorin Ovidiu VANTU din nou LIBER - Nov 15, 2011 10:59:00 AM

Sorin Ovidiu Vîntu a apreciat drept minciuni acuzaţiile procurorilor şi a susţinut, fără a proba, că Parchetul General şi unii judecători de la Tribunalul Bucureşti sunt ofiţeri acoperiţi ai serviciilor secrete. Atât el, cât şi Liviu Luca au susţinut că societatea a fost falimentată de 18.000 de procese, în care au târât-o angajaţii.

Apărătorii celor zece arestaţi au spus că dosarul trebuia instrumentat de o altă structură a Parchetului General.Judecătorii Carmen Veronica Găină, Daniela Panioglu şi Vasile Băjan de la Curtea de Apel Bucureşti au decis eliberarea din arest a celor zece din lotului Vîntu - Luca. Ei nu au voie să părăsească ţara.

Discuţiile din sala de judecată a debutat cu pledoaria avocatului lui Liviu Luca. Acesta a arătat că al său client deţine doar 2000 de acţiuni la PetromService, ceea ce reprezintă 0,0001 % din numărul total de acţiuni al companiei. Argumentul forte, atât al avocatului cât şi al lui Luca a fost acela că dacă el deţinea între 40 şi 50% din acţiunile firmei stătea liniştit şi aştepta sfârşitul anului pentru a încasa dividendele. Apărătorul acestuia nu a fost de acord cu informaţia potrivit căreia societatea off-shore Elbahold ar fi controlată de Luca. "Tranzacţia de acţiuni a fost semnată de o societate de avocaţi din Cipru, nicidecum de Liviu Luca", a declarat unul dintre avocaţi.

Angajaţii şi-au devalizat societatea

Teza susţinută de acuzaţi a fost aceea că societatea PetromService a ajuns în insolvenţă din cauza propriilor angajaţi care, sfătuiţi de avocaţi, au dat în judecată compania în nu mai puţin de 18.000 de procese.

Avocatul lui Octavian Ţurcan, un alt personaj cheie al dosarului, a susţinut că al său client poate fi judecat în stare de libertate deoarece mai este cercetat într-un dosar şi de doi ani este monitorizat de organele de cercetare penală. El s-a plâns că Ţurcan nu poate părăsi ţara în condiţiile în care este doctor în economie, are atestat de consultant financiar internaţional şi are o fiică studentă la Cambridge. În aceste condiţii, de doi ani nu mai realizează niciun venit, fiind întreţinut de soţia sa.

Vrea rejudecarea

Avocatul lui Sorin Ovidiu Vântu a arătat că cererea de recuzare pe care au depus-o săptămâna trecută la Tribunalul Bucureşti trebuia analizată şi că judecătorul care a respins-o nu a precizat şi motivele. Pentru acest lucru, cere ca dosarul să fie trimis spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti. Şi acesta a deplâns starea lui Vîntu care, de doi ani, nu are voie să plece din ţară, "chiar dacă este acuzat de infracţiuni blânde". L-a caracterizat pe acesta drept o persoană foarte bine integrată în societate şi susţine că izolarea sa nu este oportună.

Vîntu nu-i funcţionar

O altă "neregulă" descoperită la dosar de avocat ar fi aceea că, din cele 28 de volume ale dosarului, în 12 se regăsesc acte care nu sunt traduse în limba română, drept pentru care a cerut instanţei să fie înlăturate aceste dosare în totalitate.

O altă susţinere pentru eliberarea clientului său a fost aceea că Vîntu nu este funcţionar, în condiţiile în care, în noul Cod Penal, delapidarea nu poate fi rerţinută decât în cazul funcţionarilor. În plus, va dispărea şi infracţiunea de spălare de bani atâta timp cât infracţiunea de delapidare va fi înlăturată pe parcursul procesului.

Procurorul de şedinţă a arătat în replică faptul că dosarul nu trebuia instrumentat de ofiţerii DIICOT, aşa cum au cerut avocaţii şi că S O Vîntu, Liviu Luca şi Octavian Ţurcan au condus "în fapt" societatea PetromService. Potrivit procurorului de şedinţă, Vîntu a fost cu ideea achiziţiei de acţiuni supraevaluate pentru banca din Republica Moldova, dovada fiind în email-urile descoperite cu ocazia percheziţiei informatice făcute de anchetatori.

Directori schimbaţi

A mai susţinut că aceştia trebuie să rămână în arest deoarece pot în continuare influenţa mersul anchetei, arătând că din momentul în care a început urmărirea penală în primul proces PetromService, nu mai puţin de 14 directori şi acţionari ai companiilor offshore din Cipru controlate de cei arestaţi săptămâna trecută au fost schimbaţi.

În ultimul cuvânt, Liviu Luca a arătat că nu deţine acţiunile de care vorbesc procurorii şi că nu înţelege de ce este acuzat. "Petrom Service a fost atacată crunt de peste 18.000 de procese. Datoriile către stat ale companiei sunt de doar 45 milioane de lei", a arătat Luca. În plus, cel mai bogat sindicalist din România a dezvăluit că ar avea imunitate diplomatică atâta timp cât a fost ales membru Comitetul Economic şi Social (ces) de la Bruxelles. "Le-am interzis avocaţilor să discute despre acest lucru pentru că mă consider nevinovat", a completat Luca.


24. SOV: "Petromservice a fost falimentată de salariaţii ei" - Nov 14, 2011 2:23:00 PM


Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, că nu a luat "nici cinci bani de la Petromservice", iar dacă instanţa va decide ca el să rămână în arest şi se va întoarce la închisoare, atunci nu poate decât să ia legea "în propriile mâini".

Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost arestaţi în 4 noiembrie Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca au fost arestaţi în 4 noiembrie

Vîntu a arătat, în faţa instanţei care judecă recursul lui la decizia de arestare preventivă, că este nevinovat şi că falimentul Petromservice a fost urmarea celor peste 18.000 de litigii de muncă pornit de angajaţi împotriva companiei.

"Petromservice a fost falimentată de salariaţii ei, sfătuiţi de avocaţii lor să speculeze o neregulă din contractul de muncă şi care au pornit mii de procese împtriva acestei companii. Pentru a se putea apăra, Petromservice a căutat calea legală, dar a fost prea târziu, pentru că drepturile salariale acordate erau mai mari decât capitalul societăţii", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu în instanţă.

Referitor la afirmaţia anchetatorilor potrivit căreia Liviu Luca ar fi patronul societăţii Elbahold, Vîntu a arătat că informaţia este falsă.

Totodată, Vîntu a mai spus că procurorii fac o confuzie majoră între modul în care se achiziţionează un pachet mare de acţiuni şi modul de tranzacţionare a pachetelor mici de acţiuni la bursă. El a precizat că în cazul pachetelor mari de acţiuni, persoana interesată discută cu acţionarul majoritar al societăţii care vinde pachetul, iar negocierea nu se poartă direct între persoane fizice, ci prin intermediul unei societăţi angajate de potenţialul cumpărător.

Sorin Ovidiu Vîntu a sancţionat faptul că procurorii nu au întocmit până la acest moment o expertiză contabilă riguroasă în dosar, arătând că "orice amator în pieţe de capital poate spune că una este preţul plătit pentru un pachet important de acţiuni şi alta este situaţia pachetelor minore de pe bursă".

"Nu am primit nici cinci bani de la Petromservice, iar faptul că eu sunt consilierul economic al lui Liviu Luca nu este descoperirea vreunui funcţionar de la Parchet, ci reprezintă, mai degrabă, un mod de a glumi dintre mine şi el, glumă făcută dealtfel publică şi într-una dintre declaraţiile mele televizate", le-a mai spus Vîntu magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti.

Vîntu a mai arătat că, în opinia sa, el este motivul principal pentru care a fost generat acest dosar şi arestate celelalte nouă persoane.

În finalul declaraţiilor, Vîntu a precizat că în cazul în care se va întoarce la închisoare, va lua "legea în propriile mâini".

Pe parcursul declaraţiei sale, Vîntu a mai arătat că dacă teoriile procurorilor ar fi corecte privind modul de achiziţionare a unor pachete mari de acţiuni, atunci "preşedintele OMV ar trebui să fie în boxă la Viena, pentru că a cumpărat un pachet important de acţiuni de pe bursa din Bucureşti".

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare, urmând să decidă dacă Vîntu, Liviu Luca şi ceilalţi opt arestaţi preventiv în dosarul Petromservice vor fi eliberaţi sau vor rămâne în continuare în arest.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, luni, recursurile celor zece arestaţi preventiv în dosarul în care sunt cercetaţi pentru delapidarea Petromservice, prejudiciul produs prin falimentarea controlată a companiei fiind de peste 83 de milioane de euro.

Tribunalul Bucureşti a dispus, în 8 noiembrie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca (prim-vicepreşedintele CNSLR-Frăţia şi membru al Comitetului Economic şi Social European), Sorin Mihai, Ioan Bohâlţeanu, Gheorghe Şupeală (fost director general al Petromservice), Zizi Anagnastopol (fost director financiar al Petromservice), Octavian Ţurcan, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă şi Daniela Lăcrămioara Braşoveanu, acuzaţi de delapidare, spălare de bani şi, respectiv, complicitate la delapidare în cazul societăţii Petromservice.


25. In 2009 s-a dus dracu presedentia din cauza lui Geoana ,acum se duce dracu USL din cauza lui Ponta - Nov 14, 2011 1:37:00 PM
Victor Ponta, referitor la cazul Geoana: Haideti la PSD, la circoteca!
Copresedintele USL, social-democratul Victor Ponta, i-a invitat la "circoteca, la PSD" pe jurnalistii care insistau sa il intrebe referitor la demersurile privind revocarea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului si excluderea acestuia din Partidul Social Democrat.

La o conferinta de presa a Uniunii Social Liberale, jurnalistii au insistat sa-i intrebe pe liderii USL referitor la ceea ce se va intampla cu Mircea Geoana.

"Haideti la PSD, la circoteca!", le-a spus Ponta, in gluma, jurnalistilor.

La randul sau, liderul conservator, Daniel Constantin, a subliniat ca "decizia PSD luata in cadrul USL va fi respectata".

Totodata, liderul liberal Crin Antonescu a aratat ca problemele legate de social-democratul Mircea Geoana se discuta doar la PSD. "Problemele legate de domnul Geoana sunt chiar probleme care se discuta la PSD si domnul presedinte Ponta, cu bunatatea sa caracteristica si cu toleranta recunoscuta, v-a invitat la PSD, sa dezbateti subiectul dupa pofta inimii indelung," le-a spus Antonescu jurnalistilor.